livebild och shorts till

det blidde shorts i samma tyg så att blöjan blir intäckt,Dagens nya


Idag blev det en klänning av ett förlängt linnemönster, fixade en "muddmidja" som jag tycker att piffar upp det hela. Tyg från www.huuto.net  mönster ursprungligen från ottobre. Fållen är inte sned fast det ser ut så. Skall bli kul att se hur den ser ut på.'

Har även fixat klart ett paket som jag hoppas att någon väntar på, sätts i lådan i morgon. Bilder kommer när det kommit fram.


Syskon set

Vi skulle idag och träffa barnens kusiner från Åland,  E 6 år och A 1½år, och när vi pga av avståndet inte träffar dem så ofta så passade jag på att sy varsigt sommar set till dem.
 


hoppas dom passar.

Livebild på klänningHär är Maja i klänningen och hatten jag sytt för en tid sen, nu äntligen väder så att de kan användas.

Tutorial på linning

Syde ett par shorts till och fotade hur linningen sys.När shortsen är färdiga (förutom linningen) klipper man till en remsa som är 9 cm bred och så  lång att den räcker runt byxans öppning.Stryk den på mitten, så du får märkningar både på längden och bredden.Stryk fast en bit stadgande väv mitt fram på den delen som blir utåt. här sätter man fast öljetterna eller syr knapphålen som snöret träs igenom.Sy sedan fast linningens ändar mot varandra men bara till mitt märkningen.Nåla och sy fast linningen på byxan, passa mittmarkeringarna fram och bak.Vik över till avigsidan, nåla och sy fast
Sy tre sömmar jämnt fördelade över linningen.Nu är det bara att dra i gummiband och snöre  mitt bak, klart! Enkelt att justera gummibanden om det behövs.
Robins nya shorts framifrånoch bakifrån.

om något blev oklart, fråga gärna så förklarar jag närmare.

Bermudashorts

Tror jag börjar bli en hopplös optimist, syr shorts fast regnet öst ner i en veckas tid, mellan 9 och 12 grader varmt på dagarna och lilla Maja sover i sin vinterhalare i vagnen.

Hittade ett mönster i en suuri käsityö-tidning från biblioteket  och stora barnen har fått ett varsigt par hittills, Robin har ett par på sybordet ännu som förhoppningsvis blir klara i kväll.

Fickor både fram och bak, infodringar i kontrastfärg. Gummiband och dragsko i midjan. Gillas av båda barnen. Har en annorlunda lösning på linningen, kanske jag skulle kunna göra en tutorial på den?

Båda tygen i Stinas shorts är från Emmaus, Det turkosa i Robins är ett underlakan vi fått av MosterMia och det gröna är från Ikea. Bommullsbandet i båda har jag fått av Momi. Båda paren är i storlek 134, Stina (7 år, 120 cm )har redan lite kvinnlig rumpform och behöver lite vidd över rumpan och Robin (snart 10 år och 137 cm) Är smal som en käpp.


Livebild på muddlinnet

Stina frågade snällt i morse om hon fick ta Maja med till Majas rum och leka med henne. Jätte gärna tack (iomed att Maja nuförtiden älskar att terrorisera och riva hela huset) Smög på dem och tog dessa ljuvliga bilder.

Stina sitter och sjunger för Maja. Gullungar! (jag har faktiskt sytt Stinas pyamas för en tid sen, vet inte om den är bloggad.)

muddlinne

en annan modell på linne med mudd istället för fåll. jag älskar detta tyg och skulle gärna sytt något åt mej själv av det, men det var bara en liten snutt jag fyndat på eurokangas, så det blev ett linne och eventuellt ett linne till.


underbart tyg, intensivare färger i verkligheten, hoppas jag kan glädja er med en live bild i morgon.


Linne

Följer med trenden i bloggvärlden och syr ett linne (ottobres hemsida) var egentigen till Robin men detta mönster var inte så brett som ottobres brukar vara och jag förlängde det bara (största storleken var 122  och robin behöver 140) och det blev lite tajt och somen avböjde erbjudandet. Dock är dottern lättare att "övertala" så hon fick det. Tyget är mitt egenfärgade, trikå med lyckra. Jag hade planer på att trycka något på det, men vi får se, kanske det blir senare.JÄttefin blev hon på bilden. Snyggt med myggbett i pannan och så på hakun.

Grattis Brorsan med fru!!!

Min bror och hans fru fick ett alldeles eget underverk i går morse. Var och hälsade på idag, men glömde förståss kameran. (Mia kan du maila någon fin bild åt mej?) Dock satt jag hela dagen idag och knåpade pyttekläder, det blev en sovpåse, fuskomlottsbody, velourmuddisar och en hjälmmössa (storlek 36). Jag är jättenöjd med allt utom bodyns öppning fram, hoppas den funkar bra ändå.


LivebilderLurvig som ett troll i håret....Baksidan...Med de oranga pantsen......Byxorna sitter bra framifrån....och bak.

Hon satte dem på i morse och efter en skogsrunda ligger de redan i tvätten. Kul med barn :-)

Shorts eller kortbyxa?

Till klänningen i förra inlägget behövs ju shorts, leggings, caprin, cykelbyxor, kortbyxor (vilken nu sen är rätt benämning, cykelbyxor skulle jag sagt när jag var mindre, mina barn talar bara om shorts) Sydde dem i samma interlock som klänningen, men svängde dem med trycket innåt. Eller skulle göra det, de oranga fick ändå trycket utåt. Dessa är modifierat Ottobremönster och storlek 122/128.
Trikåklänning

Plockade fram trikån jag färgade för en tid sen och nu blev det en klänning. Skall ta livebilder i morgon då trikå ser snett, vint och krokåt ut på ligg. Klippt på frihand i storlek 122/128  (orginalet var väldigt mycke större och fick sen smaka på saxen :) ) Det gröna är helt fel färg, blixten gör det varmt olivgröna kallt grågrönt.  Kanske en utebild imorgon skulle ge rätt färg? får se.


Vitsippsmamelucker

Mamelucker efter ett mönster i suuri käsityölehti 1/09, tyget från huuto.net och är samma som volangklänningen och solhatten.

Skall bli kul att se hur de sitter på, de var enkla att sy och ser trevliga ut på bordet i alla fall :-)

Volangklänning 2

Blev så kär i den första volangklänningen så jag bara måste sy en till åt Maja i storlek 80 (lite avsmalnad då min fis är en liten smalis). Sydde denna i vitsippstyget (som redan har en matchande solhatt) och jag tycker att den blev såååå fin!  klippte just ut korta mamelucker i samma tyg så inte rumpan lyser bar i sommar när hon skall vara fin.


Trevliga kommentarer!

Tusen tack för era jättetrevliga kommentarer!! jag blir alltid lika glad och det är skoj när man själv hittar nya trevliga bloggar att följa. Ofta skulle jag gärna lämna en kommentar tillbaka, men jag har inte blogger eller openid och när bloggare inte tillåter namn/bloggadress att ge kommentarer så är det lite småtrist, i synnerhet när de flesta av er har så underbara bloggar.

Jag har blivit frågad om mönster till mina muddjeans, men det är mitt eget mönster  så jag kan tyvärr inte hänvisa någontans.  Och så som Soffiz märkte så har min minsta dotter Maja dysmeli och saknar alltså höger hand och  ungefär 1/3 del av underarmen, vilket ger mej sömmnadshuvudbry (utöver all annan oro och okunskap om dysmeli) skall jag sy långa ärmar? och hoppas att hon i något skede skall använda sin protes (som hon hatar) eller skall jag sy olika längd på ärmarna och ha plagg som aldrig kan funka på någon annan och om vi kommer igång med protesanvändandet inte längre kan användas??

En liten fråga, sällan nämner någon Majas hand, men ni som följer min blogg, märks det inte eller vågar/nämns man inte fråga (bryr sig inte)?
 

Volangtopp

Fastnade för volangtoppen  i ottobretidningen och måster bara sy en till Stina, Lagom romantisk och superflickig. Hittade ett broderat bommullstyg i lokala tygbutiken. Skippade dock satinbandena som skulle gå på överarmen, då jag är säker på att de skulle ha irriterat henne.

Och i äkta Ottobrestyle så var den VID!! hon har lindex 134:or normalt, så jag tänkte att om jag tog 122 så skall den nog passa, men tji fick jag. Nåja, den är ju lös och ledig så jag tror nog att hon kommer att använda den vid festliga tillfällen ett par år framöver.

Måste bara visa min andra underbara dotters sovstil.  Tur att täcket täcker alla de viktikgaste delarna av kroppen :-)


äntligen dator igen.....

Min laddare till datorn tog semester för en tid sen och har med nöd ock näppe fungerat om man justerat och ställt på den (tråden inne i kabeln hade brustit), på fredag sade den godnatt totalt och jag har lite tjuvsurfat på gubbens jobbiga dator (linux system, firefox och annat oanvändbart skräp) Men gubben är eltekniker så han fixade sladden på jobbet idag och ÄNTLIGEN sitter jag vid min egen älskling igen. 

Sytt blir det inte så mycket just nu då gårdsarbete, simstränder och sommarlovslediga barn tar all tid. Men allting har sin tid. En solhatt blev det idag då Maja behöver flera med knytband. De förra blev för långa så nu lagade jag dem förståss för korta, men det fungerar någorlunda.Denna är sydd av ett tunnt bommullstyg (lakan?) rött med söta visippor på, budat från www.huuto.net för en tid sen.

Skall också bjuda på live bilder på volangklänningen med tillhörande solhatt. Brudar på väg på skolavslutning.vår pöjk står mitt i längst fram med vit skjorta, och stina sitter med ryggen till längst till höger.RSS 2.0