Äntligen har det blitt nåt syttoch det så simpelt som det kan bli, trikåfodrade bommullsmjukisar. Eget mönster, tyget är (var) ett dynvar och fodret mjuk trikå. Storlek 80.

Namnsmycke


Jag och min väninna beställde varsit namnsmycke åt oss med våra barnsnamn av Tindra-Star, Jättefina men svåra att ta bild på, blir så mycket blänk


Live bilder på skjortanHmmmm... vad säger man? vill inte posera kanske....Ser lite bylsigt ut för han har en stor t-skjorta på sig

Svar till hemligt byte

1.    Hur många barn har du?
3 stycken, 10 år son, döttrar 7 och 1 år

2.    Kön, kläder och skostorlek på barnen?
Sonen 140, 36  på fötterna, 7 åringen 130, 32 på fötterna och 1 åringen 80, 20 på fötterna

3.    Vad har du för storlek på kläder, skor/tofflor?
Klädstorlek ingen aning (enormt) fötter 42

4.    Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning?
Gissar medel på sömmnad, mitt mellan nybörjare och medel på stickning och nybörjare på virkning

5.    Någon annan hobby eller stort intresse?
djur, hästen är mitt nyaste annars har vi får, getter, hund, katt, kanin och höns. hinner inte med något mer för tillfället.

6.    Hur länge har du pysslat?
egentligen sen jag var i lågstadiet, pysslet har varierat. 

7.    Vilken typ av tyg/garn föredrar du?
tyg gillar mjuk trikå med lite lyckra, garn använder jag det som fastnar i fingrarna, stickar och virkar ganska lite just nu.

8.    Vad gillar du för godis?
Har godisstrejk just nu ( nästan 6 månader nu)

9.    Är du allergisk mot något?
Nej

10.  Vad är dina favoritfärger?
Grön, äppelgrön, orange just nu

11.  Finns det några färger du absolut inte gillar?
inte egentligen.

12.  Kaffe eller te?
ingetdera, men te kan jag dricka någon gång ibland (påsar)

13.  Vad lyssnar du på för musik?
det mesta utom opera och sånt

14.  Vad läser du för böcker?
vågar jag ens erkänna? Harleqinromaner

15.  Prenumererar du på någon sy/sticktidning?
Ottobre

16.  Favoritlukt och favoritsmak?
hjälp..... citron? kanske, använder inte lukter, men brukar ta citron på disk och städmedel. Gillar att äta det mesta.

17.  Nytt eller second hand?
Både och, sekondhand i gott skick för en billig peng gillas skarpt. Men urtvättade lakan får stanna där.

18.  Pojk/flick eller unisex?
pokj/flick

19.  Vilka material gillar du eller ogillar du?
kommer inte på så här på raka arm något.

20.  Vilka mönster på tyger gillar du bäst?
Allätare, disney, geometriskt, fordon, blommor, retro allt går

21.  Har du djur och i så fall vilket?
Häst, getter, får, kanin, hund, katt, höns

22.  Är du allergisk mot någonting?
Nej

23.  Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?
orange eller rosa tråd

24.  Behöver du något litet till hemmet? I så fall vad?
pannlappar (i orange/limegrönt) :), eller en hushållspappershållare till köket.


Nyinflyttad

Nu har Jessica flyttat in hos oss, hoppas att hon trivs och att vi kommer att komma bra överrens.

ursäkta för de dåliga och mörka bilderna. men det blev lite sent innan vi var hemma.

Heimlagas PIF

Lovade ju bilder igår, men vi hade 1 års kalas för lilla trollet vårt och all städning och bakning gjorde att jag helt enkelt glömde bort det.Vi  fick en underbar velourdräkt, med texten UPPTÄCKARE på bröstet (svårt att se då hon faktiskt bara måste ha ämbaret med sig när vi fotade.)  Tror minsann att fru Heimlaga har haft huvudet på skaft och såg att jag kärat mer mig i en blå velourdräkt när hon hade shop-utlottning. :) Vi blev båda lika glada och den sitter så bra med lite växtmån i ben och ärmar så vi kan förhoppningsvis ha den hela vintern (men hon växer så det knakar så men vet aldrig, men jag håller tummarna)

TUSEN, TUSEN Tack!!!! Verkligen uppskattat!!!

Blev så gla ida!!

Gick för att ta in posten idag, och istället för de vanliga räkningarna så fanns där ett paket. Jag väntade inte på något paket och blev otroligt nyfiken. Fort in och öppna, och till min stora glädje fanns där en alldelers underbar PIF gåva från heimlaga. Vad för fint jag fick visar jag bild på imorgon :)

Tävlingen avgjord!!

Grattis Katarina!!

hör av dej med din adress, så skickar jag paketet.

nästan sytt..

Ännu knapparna kvar, men det fixar jag i morgon när jag är förhoppningsvis lite piggare.håller lite på med detta också, och det tar tid för mej, så därför är det inte så täta blogginlägg just nu.


TÄVLING!

Nu ryms det helt enkelt inte mera i mitt tygskåp. Så nu tänkte jag lotta ut ett litet tygpaket med retrotyger. Tycker själv att de är vackra och köper dem, men i vår familj är vi inte så jätte retro-inriktade så de blir liggandes i skåpet oanvända.  Lämna en kommentar i det här inlägget så har du en lott med, lägger du upp det på din blogg så får du en lott till och ökar dina vinstchanser.Det röda och gröna är samma mönster, tunn och mjuk bommullsväv (mjuktvättad lakansväv) det röda är en gardinlängd (140*200cm) och det gröna ett delvist använt påslakan (2 st 145*110 cm med en fastsittande bit på 65*50cm) Det bruna är betydligt stadigare bommullsväv, en gardinlängd (140*190cm) som nytt i färgen. Tävlingen pågår till Fredagen 21.8 och då drar jag en vinnare.

PIF

jag skrev upp mej på Heimlaga sybloggs PIF och kopierade texten från hennes blogg:

Vill du också få vänta på paket? De tre första som antecknar sig för min PIF genom att lämna en kommentar kommer att få en handgjord present av mig inom ett år. Vad det blir och när den kommer vet jag inte, men inom 365 dagar skall du få något.
Villkoret är att du lovar samma sak på din blogg, dvs att skicka något hemgjort till tre personer-Pay It Forward!

****PAY IT FORWARD"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog.

Gör så här: 1. Lämna en kommentar under detta inlägg och mejla mig din adress på jeanette.strom@saunalahti.fi Lämna också lite uppgifter om eventuella barn och storlekar osv. som kan vara bra för mig att veta. De tre första kommentarerna är med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar. 2. Gör samma sak på din egen blogg!

äntligen lite sytt...

...och fint blev det!

eget mönster. storlek 140-150+ (blev lite i längsta laget) mudd i benen och mudd + resår i midjan, alla tyger är från förra inläggets "tygängel" (min far påstod att de skulle reda upp mera och det borde finnas ännu mera tyg där som jag skulle få, håller tummarna)

sydde ett par likadana till, skillnaden är annan applikation och så kapade jag den 5 cm kortare.
har ni sett något så fint??

jisses att människan kan måla!bild lånad från bokkei's blogg gå och kolla på flera underbara bilder!


Iband har man TUR!

Min pappa har en lite enmans byggfirma och var och målade tak i Bromarv i veckan. Ägaren till "taket" s fru hade avlidit för en tid sen och nya frun och mannen höll på att städa upp skåpen efter avlidna frun. De frågade om min pappa ville ha lite gamla tygbitar till trasor som har behöver ganska mycket av i sitt jobb. Min far undrade dock om jag ville se först vad det var i de 4 stora kassar han fått av husägaren, ifall det var någonting som var värt något. Damen hade jobba på FIXen när det begav sig och fått/köpt hem underbar velour i allt från 50*50cm bitar till bitar på över 2 meter!! ljuvligt tjock velour från 70-80 talet. en det mudd och lite trikå (någon enstaka vävd bommullsbit fanns med) sånt här brukar inte hända åt mej....
färgena är intensivare live, blixten spelar spratt med mej.


Äntligen har det hänt....

Sydde en dagiskass åt dotterns väninna A (det var så gulligt när hon (8 år) kom och frågade om inte jag kunde sy en kass och ett mobilfodral åt henne, såna som Stina har, men med en häst i ställer för Hello Kitty) så idag rykte jag mej i kragen fast sysuget är som bortblåst. Men det finns en till orsak varför jag satte mej och sydde.....

Vändbar kass, "fodret"utsidanSÅG NI????Jag har äntligen införskaffat namnband!  Nu är man med i "gänget" :)

Jo, vi äger ett strykjärn, men när strykbrädet ser ut så här så är det inte riktigt så lättillgängligt.
volangkjol

Sydde en kjol åt stora dottern, men hon blev inte så imponerad. - ser ut som ett lapptäcke.  Volangen är sydd på ett för mej nytt sätt, med cirklar, inget rynk. Gillar verkligen denna metod, den blir så "fluffig", och kommer använda den på nytt.Tyget från emmaus, brodyren är min mammas gamla underkjol eller någonting. Eget mönster inspiration från nätet.

RSS 2.0