hissgardin from hell

Nu var den andra hissgardinen också klar, var helt klart smidigare när man fått öva på ettan först. Tyvärr var tyget lika lösvävt och icke samarbetsvilligt som sist. Men nu har molnen skingrats!!!


frill-topp

i Ottobre 6/09 fanns även mönster på dot-t-paita, sydde upp den istorlek 134 åt Stina, den blev fin men nästa gång skall jag göra axel-fåll måttet minst 5 cm längre och fålla den istället för kantband.

Tycker ofta att ottobre har så dåliga bilder på kläderna i tidningen, oftast är de mycket finare i verkligheten. 

livebild på byxorna

Efter att Maja märkte att hon kan se sig själv och annat på kamerans baksida, så blev det omöjlit att få en vettig bild på henne, hon stod bara bakom min rygg och kikade på skärmen, men kan meddela att byxorna satt helt bra på och jag är jättenöjd med dem.
mera sockor

Känner att jag har återväckt mitt skapande (om man nu kan kalla det så) och sy-iver under julen, den har ju gått på sparlåga i några månader nu, hoppas det håller i sej. Satt uppe till 2 på natten igår, för att få dessa klara, skönt, har saknat den uthålligheten. Robin blev glad åt sina nya fotvärmare..... (novita 7 bröder, eget mönster)mindre manchesterbyxor

Eftersom byxorna i förra inlägget konstaterades vara ungefär 2 nummer för stora ritade jag av mönstret på 68 bredd och 86 längd, klippte ut dem i ljusblå babymanchester och fodret är ett oanvänt lakan. dessa ser mera lovande ut, får prova dem på trollet när hon vaknar. 


Manchester byxor

I senaste numret av ottobre fanns byxorna Kaarna med, de blev dagens projekt.  Manchestern har varit en kjol och fodret har varit ett påslakan. storlek 86/92, Maja får växa lite i dem.....

byxorna framifrån......bakifrån......Detaljbild på bakficka (borde ha gjort stickningarna med avvikande trådfärg....)och framficka......Är själv nöjd med dem och sömnade flöt på bra, skall bli kul att se dem på tösafisen i morgon.

nattlinne och mera kalsipper

försöker rensa lite i "kanske inte så vackra trikåer" högen, duger bra till nattkläder och longjohns.Nattlinne till Stina, ottobres mönster, storlek 128, apbillig trikå fyndad på www.huuto.net , om jag minns rätt vann jag budet på 1,50€ och trikån var 2½ meter lång på 170 bredd.2 par kallingar i fyndtrikåer, åt Robin, storlek 146, eget mönster.

dessa plagg är  sydda endast på overlocken.... latmanssömnad :)

julklappar i bild

Nattlinne åt stina, strl 128


Prydnadshjärtan i filt.
velourklänning åt Milou, storlek 74/80.vattengrön babymanchesterhätta med knallgult fleecefoder åt Linus strl 48


blåa vimplar åt Oscar.brun filtkrans med hjärta åt Daniela.Mark & katters linnetrasor, bara den grå kom på bild, fanns en blå och en blågrå randig till.Stickasockor åt Stina.En broderad dyna till mor.


NattlinneUsel bild, ser snett och vint ut och mörk blev den. nåja, mönster ottobres senaste strl 128, interlock från eurokangas, 2€ metern. jätte skön.

stickaväst


denna har varit färdig en tid, förutom ärmhåls- och halsmudden, idag blev den äntligen klar. jättenöjd blev jag med den och den sitter fint på. garn från Lidl och mönster påhittat efterhand.
julklappDessa skall bli en klapp, men eftersom jag vet att mottagaren inte läser min blogg, så visar jag dem redan. 7 bröder garn och mönster som mamma lärde mej för 15-20 år sen. storlek 45

hundbäddhmmm... måste jag stiga upp?den här var ju skön, men nu kom monstret hit......tur, nu är hon på väg bort.....


Ett urgammalt täcke + Majas spjälsängslakan + 20 minuters handsömnad = lagom snygg hundbädd.

live bild på julfest klänning
tredje färdig!!!

vad duktig jag är, :) med 5½ timme till godo. denna klänning blev jag supernöjd med, och fick genast användning för den tovade blomman jag fick i mitt bytespaket. löst fastsytt, så klänningen kan användas utanför julsäsongen, dock vågar jag inte chansa med säkerhetsnål när det är ett troll som skall ha den.....underbart tjock och mysig mörkbrun velour, köpt via www.huuto.net, livebild när vi skall fara på julfest, vågar inte chansa att den blir nedklottad tidigare...... 

Julklapps paket i lådan!!!

fick mitt hemligabytespaket igår!!! en igenomrutten dag ändrades i ett trollslag, snabba fingrar öppnade paketet och vips såg tre par barnahänder till att paketet blev helt länsat.Barnen var överrens om att mössorna var tomteluvor vilket ledde till vilda tomtelekar resten av kvällen. och fortsättning nu på morgonen....

pynten åkte genast upp i lillajuls granen, lavendelpåsarna i mitt klädskåp, hjärtat fästes i stinas luva, nessesären innehåller numera stina sviktiga pryttlar, tyget ligger på lur och jag filar på vad det skall bli, mönster på jeans, super uppskattat!
god cholkad och massa sytillbehör.

Tusen, tusen tack min hemliga vän. Jätteuppskattat paket!!!

livebild på julfestdress....

ett strykjärn, hårborste och en muntvätt, så blir det nog riktigt fint.
two down one to go....

följande outfit fixad , eget kjolmönster och toppen är linnemönstret från ottobres hemsida. funderar på om det behövs något långärmat över/under toppen, måste klura lite på det, gott om tid dock, julfesten är först i torsdag..... Maja kvar att klä upp.....Bättre färgåtergivning, hoppas jag får en livebild i morgon.
julfestkläder på G

En klar och två kvar. Robin beställde tidigare i höstas en rosa finskjorta, jag fick ett fint rosa tyg av carolines pyssel i senaste hemliga bytet och Robin reserverade det åt sig. Otroligt nog räckte biten precis till, kvar blev en bit på 15*20 cm. mönstret är neptuns slim fit sjorta, ottobre (samma som sist) enda nackdelen med tyget var att det var rätt så löst vävt, så det var svårt att hålla trådriktningar och dyligt. Denna vill robin nu ha på julfesten på torsdag, så nu är bara Stinas och Majas outfits kvar :)Som ni ser hade Maja viktiga ärenden just när vi skulle fota.....:)


kalsipper

Jisses så dålig färgåtergivning på bilden, men ids inte ta en ny när det ändå inte är något mer exotiskt än långkalsonger :) i dag har det blivit två par mörkgröna och ett par i det ljusblåa tyget (kunde inte fota dem då sonen knös dem tvärt och nu sover i  dem) Var på tiden då Robin beklagade sig över att alla långisar var minst 10 cm för korta.... ups.... Eget mönster, förlängda 122:or, motsvara nu relält långa och smala 140:or, annar pysslas det bara hemligheter här......Mus i vårt hus....Fixade ihop en liten mus, efter ett mönster från någonstans i cyberrymden. Sötis.
en kvar....

såg just att två velat delta i min PIF, passa på, det finns en plats kvar :)

Helkropps-påsvant.... eller något ditåt.....

Detta var en en euros dunkappa/jacka från emmaus, och nu har den blivit ..... eh... nånting annat. I och med att maja har så dålig cirkulation i den korta armen och den blir iskall ända upp till axeln, så skall vi nu prova att skippa halaren när hon går ut och sova och se om det hjälper att ha armen intill kroppen för att hålla värmen bättre. synd att den inte hade huva, får fixa ersättning......har också sytt hemligheter  :)

RSS 2.0