Julklapps avslöjande!!

Eftersom vi egenteligen inte ger klappar åt vuxna (det är bara jag som fuskar lite :)  ) och mina stora barn är lite för smarta för att inte förstå att jag sytt kläderna och de håller på att falla över gränsen tro eller inte tro på julgubben (ställer överraskande skarpsinniga frågor) så blev egensytt föjande:En vinbagkossa till svärmor och svärfarBrödkorgar till mormor, mormors mor och barnens gudföräldrar (en saknas från bilden) + chokladplattaHunden fick en ny bädd och Robin och Stina fick ärtpåsar, men finns inte bilder på dem ännu + Robin fick en börs i dödskalletyget jag hittade i Eurokangas (bild längre ner)

Konstaterade att vår lilltös blivit en riktig datanörd, sätt igång gummibjörn på youtube och hon blir salig. Ta bort henne och hon bli ett åskmoln :) lustigt hur mycket vilja det finns i så små barn ;)

     

http://www.youtube.com/watch?v=Icv3eUKcjqw

prova om det biter på er :)

God Jul!!!

ville bara visa upp mina små tomtarOch Maja leker stand in för julgubbendräkten sydde jag av en strechfrotte filt från emmaus och "skinnet" är en stuv från Tygmagasinet.
Klänningen är Baby cools förklädesklänning som fick snabbt ihopknåpade ärmar, thigts från någon gamma finsk handarbetstidning och tomteluvan ett hastverk på frihand.

gick snabbt då jag inte ville investera allt för mycke tid  på plaggen, när ändå användningstiden blir så begränsad. Men kul var det och hon blev söt som socker.

God jul på er alla från oss alla!!!!!

Santa Lucia

Igår var det julfest på lekis, första gången som den ordnades utomhus, kallt men annars fint väder. Lite sorgligt var det  med tanke på att det var Stinas sista lekisjulfest, nära år är det skola för hela slanten. Får se om Maja fortsätter vår lekiskarriär där i höst eller bryts vår 7 åriga närvaro till våren...... där är jättetrevliga tanter så jag hoppas att vi kan fortsätta där när Maja blivit lite större.

nåja, syprojekt:Stina fick för en tid sen en jättesöt t-skjorta, som med pappas hjälp (kanske övervakning är mera sant :)  ) fick trevliga prickar av svart vattenfärg över hela framsidan som inte gick bort i tvätten. nu blev bakstycket framstycke  på Majas body. Bakstycket blev vitt. Detta är i övrigt en sensationell bild,  Maja har TUTT!!!! kanske tredje gånggen som hon suger på en.

En vändbar handväska. Ena sidan svart manchester och andra sidan ett 70 tals tyg från huuto.net. Eget mönster.En till handväska, och i bakgrunden kan man "beundra" min goda vän Emerald.stickprojekt, Hittade Novitas Mamba när vi var till Salo förra fredagen,  stickade hastigt ihop en klänning i storlek 74/ tunika storlek 86 blir inte så snyggt med så grovt garn ocg 8 mm stickor, men det går snabbt. Blev garn kvar, får se vad det skall bli av det. saknas ännu en knapp till halsöppningen.


Sen har det varit en del påbörjade projekt och så förståss mera julklappar som ni får se senare.

GOD JUL!!!

ifall vi inte hörs och syns mera före.

Nette

Julen närmar sig med stormsteg.

Igår var vi till Salo och julshoppade och mitt personliga "shoppingmål" var Eurokangas. JAg fyndade helt ljuvliga tyger till nästan löjliga priser.överst tillvänster ett stadigt bommullstyg "kärleksträd" 1 meter, prickig rosa trikå 1m, dödskallebommul 0,3m (sonen har beställt en ny börs) Randig bommull 1m, rosa och grå mudd 1/2m var, nedre raden 2 meter lila smalspårig manchester med prickar, satintyg med hjärtan 1½ meter och rosa strechfrotte 1,2 meter= 9 meter tyg och allt detta för 42€,

på torsdagen var jag in till stan och tog en rundtur på Emmaus. Resultatet blev:en julduk med hjärtan, 4 stolddynsöverdrag i ljuvligt smultrontyg, ett dynvar med ljusblå blommor, en julgardin i grönt, ett underlakan med rosor och två gardiner i brunt med vita löv, som nya total satsning 10,20€

veckans projekt har varit:

Handväskor:
En kort bent/ärmad pyamas åt sonen (som alltid har varmt)tyget är trikåstuvar på min "marimekkolåda", byxorna ser små ut, men det beror på att sonen är rumplös och axelbred :)Har äntligen slutfört lapptäcksprojektet, lade vadd emellan och ett ikea underlakan till baksida. Slutliga måtten blev 134*213 cm. Mjukt och skönt, vet inte vad jag skall göra av det ännu dock.....tygblöjor åt min väninnas lilla pöjk......
Livebild på sonen i sin nya jumper och i favoritbyxorna. Tur att han alldit blir så bra på bild :)

Sen har det pysslats mera julöverraskningar, så det blir det bloggning om först senare.....

För lat för att blogga

här kommer senaste veckans alster, skulle kanske vara lönande att lägga upp lite oftare men, men.....ny textil till dotterns docksäng, ett gammalt underlakan från Emmaus. inga konstigheter bara raksöm.Ett par kortbenta pyamasbyxor till stora dottern. Eget mönster och tyget tänkte jag fråga någon klok om, det är ett stickat tyg, nån slags trikå, rätsidan är ribbad men baksidan är helt slät, bommull och ganska stumt, tunnt som t-skirts trikå ungefär.Sen har jag sytt ett hundtäcke på beställning, Helt enligt ägarens älsklingsfärg :), Det var ganska besvärligt och det brast 4 nålar i symaskinen medan jag kämpade på. Kragen är av ylletrikå och  själva täcket är överst galontyg, fodret är ett billigt Ikea sängtäcke och innerfodret av fleece, varmt och skönt blev det i allafall (Det är faktiskt en hane, inte en tik :)  )

Bilden blev väl inte så jättebra, alltför stor hund så fågelburen kom ivägen. Mönster eget. Har sytthundtäcken förut för länge sedan, men då hade jag en dvärgpincher och det var liksom lite mera hanterbart.

Har också sytt lite julgåvor så det bloggar jag om i ett senare skede.


länge sen sist....

Det beror på att jag ordnat med en överraskningsresa för min gubbe och under tiden han var borta renoverade vi dotterns rum. Så jobbet med att planera resan och förbereda för renoveringen utan att bli upptäkt av gubben har tagit all tid och energi. Nåväl, gubben till sin bror på Åland och hela gänget till hjälp med renoveringen (min Far, mor, bror+fru och syster+sambo tusen tack för hjälpen)

Slutresultatet=

jag bara älskar den här tapeten....Maja provsitter Stinas myshörna, mina sy projekt har varit dynorna hon sitter på och gardinen i fönstret. Skall ännu sy nya lakan och sänghimmel till docksängen (de nuvarande skär sig mot tapeten) och spetsgardiner till långsidan på sängen så hon kan dra för och få det ännu mysigare i myshörnan.Ser ni att både mamma och döttar gillar rosa? inget unisex här.

veckans tidigare syprojekt har varit:En virkad sommar mössa (rätt säsong) har aldrig virkat någonting förut, så jag är rätt nöjd den skall ha ett sammetsband ännu, sen är den klar. Mönstret finns på ottobres sidor på nätet.
två hjälmmössor i trikå åt Maja mönstret finns på ottobres hemsidaoch en lekdräkt i trikå åt Maja, samma mönster som den ljusrosa med kossor men lite förstorat. Gillar mudden. Blev kanske lite för mycke rynk runt huvan, men den sitter så mycket bättre om man spänt mudden lite hårdare.

Har dessutom fixat en rätt tidskrävande julklapp, men det blir ingen bild på den före julen :)

RSS 2.0