Maskerad...

maskeradkläder är väl ganska aktuellt just nu. Jag har beställning på 5 stycken.... Två måste vara klara idag eftermiddag, två till på fredageftermiddag och den sista till lördagen. Dags att sätta fart på.

nr 1troligtvis världens mest praktiska barnplagg (eller nej...) vit mysdräkt i storlek 90-100 cl, med svans och kaninmask från Ikea. Denna skall till Kimito åt Ellen 2½ år, nu skall jag sätta fart på och fixa den som hennes lillasyster Isabell skall ha.

mera pyamasar.....

Nu blev det en till åt Robin, av en skåpvärmare som budats in på huuto.netBilden tagen med nya kameran :)


En mycket glad dag!!!


Igår åkte jag iväg efter en rockard/träningskärra till min häst, och idag provkörde vi henne och det gick så superbra, jag bara log med hela hjärtat.

Sen när jag kom in så hade gubben kommit från jobbet och hade två paket med sig till mej i det första var min nya kamera, så nu skall det vara slut på eländiga bilder här på bloggen. jippii!Sen hade jag fått paketet i kreativa-bytet!! hurra! och jättefint var det.I paketet fanns en ingelise mönstertidning, en bok om väskmodeller i lappteknik, ett rosa tyg, ett tyg med färdigtryckta delar till en jultomtebonad, snedslå, knappar och tråd som matchar tyget, ljuvligt vackra stickasockor åt Maja, ängelörhängen åt Stina och slipsked (om jag inte är helt ute och cyklar) åt RobinSkall ta fler bilder när jag fåt kameran igång.

TUSEN TACK min hemlige vän för ett jättefint paket!!!!!


livebild på koftcollagengissa om hon gillar att posera.....

collagekofta

jättenöjd, hoppas den sitter lika snyggt på Stina som på galgen...... eget mönster och huuto.net budad collage.

busungar*2 (vill någon gissa hur många gånger Maja är nekad att stå/klättra i korgstolen?) Majas vän Heter Oscar och är en naturbegåvning på bus, kanske inte så bra att låta dem umgås allt för mycket :) 

Sista pyamasen för den här gången...


Detta var den sista av de utklippta pyamasarna. Skulle ta en livebild av Maja med den på, men hon höll på och glupade i sig mandarinklyftor i full fart, satte en hel i halsen och spydde på pyamasen ungefär 35 sekunder efter att hon fått den på..... men jag tror att den passade riktigt bra på henne :)


mera pyamasar.....

Snart skall det bli slut på dessa dåliga bilder, för nu har jag beställt en ny kamera. Hoppas den är märkbart bättre....

nåja, idag blev det två pyamasar till, en till robin och en till Maja. Skönt att rensa ur lite udda trikåer och muddar, Blir kanske inte så snyggt, men de funkar att sova i och så blir det utrymme för nya tyger i skåpet....:)mickey mus trikå från halpahalli (sparhallen) är ungefär lika gammal som sonen (10 år) mudd från huuto.net och mörkblå trikå från loppis. storlek 140 ungefär. Hos honom går bara kortbent och kortärmat hem.Morotspyamas åt Maja , en smal 80/86. Trikån från min mammas gömmor, mudd från huuto.net. har ännu en på g åt Maja, hon använder en ren pyamas varje dag.....

Nu får det vara nog!

Jag skall ha en ny kamera, totalslut på dessa eländiga bilder...... nå ja skall tvinga er att se på urusla livebilder, först på den senaste pyamasen.

viktigt med Hello Kitty....

Sen det senaste, pyamas nummer två. Observera de väluttänkta poserna..... 

Vår kära trotjänare (alltså dammsugaren) står framme hela tiden, kan det bero på en liten 1 åring som smular mera än 400 kaniner som gnagar på en jätteskorpa? blir i allafall dammsuget alla dagar.

pyamas till Fisen

alltså Maja, men här hemma kallas hon för Fisen, Easy paeacy, Majs Bajs, Troll osv.....Har rensat tygskåpet på udda trikåer, sånt som kanske inte är riktigt in just nu, och har en mängd pyamasar på g åt barnen ( då de tydligen har växt 10 cm var under sommaren) Denna är väl ganska in just nu, retro, höst och unisex på en och samma gång. Storlekvis gissar jag på 80-86, freestylad utklippning, hoppas att de passar någorlunda på tösa mi. Det är ett hjärta som skymtar på byxlåret. 

Massor med byxor

inte för storproducerarna, men för mej som just haft en rejäl inspirationssvacka :)Varför är min kamera så urusel???

byxorna är sydda av mörkgrön fixvelour som jag fick från Bromarv, mudd uppe och nere. Tryck på benet som tyvärr inte blev bra.dålig kvalitet på färgen jag provade, och velour är inte så lättyckt heller.....ett par likadanna i ljusblå fixvelour och lite bättre tryck.

och sen ett par mysbyxor åt gubben i samma ljusblåa fixvelour med telefon ficka fram.OBS!! han har inte kissat på sig, utan har såttat när han fixa disken i maskinen. (dessa är sköna, men inte direkt sexiga :) )

Något unikt!!

Nu har jag stickat något som jag inte tror att många här har stickat.pigg gubbe!!Fort bort med den...Alltså det är en stumpvärmare, eget mönster by the way....

Fick en PIF på posten

Blev så glad, så glad när jag hittade detta underbara paket i postlådan igår!!!  Tusen tusen tack Krumitott för den underbara PIF:enI paketet var en necessär åt mej, haklapp åt maja och mössor åt Robin och Stina. Barnen ville också tacka!

minikjolMinikjol i svart fleece.

Skolset

I och med att  Maja nu fick en "riktig" säng istället För spjälsäng så måste vi flytta på mitt tygskåp, ingen bra ide :), nu såg ju gubben hur mycket tyger jag hamstrat på mej, var kanske lite mer än han trott :).

Dock fyndade jag fina tyger i mitt eget skåp som snabbt klipptes till på kvällen och blev tex.  Ett set med tights och tunika till Stina.


(snygg dammsugare...)

Stickat

jag har slutfört ännu ett arbete av lite större storlek. En poncho åt Stina.

Hon är lagom morgonrufsig i håret :)


Framkommen PIF

fick höra att min skickade PIF hade kommit fram till Lisa på barnsliga barn. Sydde en klänning som var lite stor åt mottagaren, men det var kanske bra då den var ganska sommrig, så förhoppningsvis passar den till nästa sommar.nu när jag ser den på fotot, inser jag att mörkröda knappar skulle ha varit snyggare än fegis-vita......
 

RSS 2.0