pyamasbyxor

ljuvliga 80-tals pasteller, eller hur?? :)  Här är byxorna, skjortan är på G, men jag gjorde ett tryck på den så jag måste ännu sy ihop den innan ni får se den.


En stuvpyamas

Gillar verkligen denna modell på pyamas på Maja, detta blir tredje setet och har redan ett fjärde på G.Det randiga är från marimekkostuvlådan och cerisa är en top fyndad på Emmaus. Den är så strechig att den går att använda som mudd.

live bild


kalsonger

Jag ritade av gubbens kalsipper och provsydde ett par. Blev snygga men av någon anledning allt för små. nåja det är väl bara att rita upp ett större mönster.Dessa är också sydda av stuvar :)

en falsk klänning

Av många olika stuvar komponerade jag denna outfit, vad kan man kalla den? falsk klänning? allt sitter fast i ett.

Framifrånoch bakifråneget "mönster". storlek 80,

en fd. polokrage....

En ratad krage från min systers tunika räckte till ett par muddbyxor i storlek 70framifrån med nervikt mudd


och bakifrån, med ovikta muddar. Här syns också  blomman jag applicerade på rumpan.

Pojksnutten blev......

En t-skjorta med dubbelärm. storlek 70 tror jag skall ge den vidare.....


Och fortsätter....

ett  par muddbyxor  storlek 70, till tunikan (blev i minsta laget, men när man har snuttrensning så får man ta vad man har...)och setet på modellen...


Snuttarna fortsätter......

Den här gången blev det en tight "tunika" med volang och fjärilar på ärmarna. Strolek 70
snutt t-skjortaDenna blev jag riktigt nöjd med, applikationen lyckades riktigt bra men min "snutt" var för kort så jag måste sätta mudd i nedre kanten, skulle ha föredragit att kunna fålla upp den bara.

Detta alltså också en del av mitt snutt-avverkningsprojekt. 

Snutt-pyamasMan ser inte så bra men detta är också ett "snuttprojekt" en pyamas av 4 olika snuttar. Jag skall trycka något på denna bara den varit en sväng i bykmaskinen först :)

viktig info!
mjukishunden i fara för uppätning heter Fjalar.

he,he,he.....

Redo t-skirt

Igen ett Emmaus fynd för 1€Blir sommar t-skjorta till lilltösen min.


Tog tillvara på den existerande fållen både i ärmarna och fållen. en udda mudd i naturvitt  och applikationen är från en trikåsnutt. 

Denna är en del i min snutt-tömmningsutmaning. 

Ko-klänning

Eftersom klädskåpen är fulla så satsar jag nu på barnens kommande storlekar och sommar/vår säsongen.  Om vi bara skulle få en lite finare sommar i år, misstänker jag att Maja nog blir väldigt söt i denna klänning.Skall fixa ett par mamelucker till klänningen, och så borde tyget räcka till en matchande solmössa också.

Tyget har jag ropat in på huuto.net, kantbandet är från tygmagasinet.. Mönstret är från en gammal finsk mönsterbok. väldigt enkel sömmnad, just vad man behöver när endast nattimmar finns till förfogande för egen hobby.

Snuttutmaning!!

Städade upp mitt tygskåp idag och provade på en ny sorts ordning. Stora bitar (minst 1 meter) och bitar som det ännu blir någonting av (0,5 - 1 meter) MEN sen var det alla små snuttar. med vävda bommullstyger och trikå blev det 3 plastkassar. Nu har jag bestämt att innan jag gör några andra större projekt skall snuttarna minska.  Hänger någon annan med? SKall försöka att använda minst hälften av snuttarna innom Mars månad.

babykläder av de största bitarna
lapptäcke
dregglisar
snuttefiltar
solhatt

flera förslag??

Vill någon hänga på???

underkläder till barnen

Pyamas

Maja fick en ny pyamas i går, men mamma hade lite under uppskattat tösens rump-omfång så de blev lite tajta. Nåja gör inget har en ny lit större utklippt på bordet och bara jag är klar här skall jag fixa dem. Maja är en liten svettis, så därför tänkte jag prova på tvådelad och kort ärmad/bent.Tyget från Huuto.net och mudden var med i mitt tygfynd från tygmagsinets slutförsäljning. Troligtvis den bästa mudd jag någonsin sytt i. Mönstret har jag ritat själv.

stoort -

Vår kamera är så eländig!!! vill ha en annan.

Blus och fläskläpp

Så här fin blir man i ny blus och en präktig fläskläpp. Blusen har mamma fixat och Fläskläppen har hon fixat helt själv. Vi var och skrinnade (spotiga på sportlovet) och hon föll pladask på mage och slog näsan och munnen i isen fast hon hade cykelhjälm på. Hon blödde rejält från munnen och efter tandläkarbesök kunde vi konstatera att tre av framtänderna (den fjärde har hon just tappat) slagits lösa och troligtvis kommer lossna innom två veckor. Snyggt!! en av dem står tvärs imot som den borde i munnen och hon får inte tugga något med dem  på en vecka. Detta hände på tisdagen och nu har det värsta svullnaden lagt sig men den är rejält blå istället. Stackars Pruttan.Blusen är sydd av Ottobre mönstret Hippieblus nr 3/06. Stina är 117 cm lång och blusen är storlek 128, MEN  den nedersta bruna randen är en förlängning på det ursprungliga mönstret, alltså kort, kort, kort och tilloch med ärmarna förlängde jag lite genom att sy i en extra tunnel för gummibandet. Men jag blev jätte nöjd. Nu är den kanske i längsta laget men med ett par bruna leggings/piratbyxor till sommaren borde det bli nice.... måste alltså sy passande byxer. :)

Det bruna tyget är inropat på huuto.net och det rosa är resterna av ett Ikea underlakan, pärlorna har jag tjuvat av min mor.


Måste visa lite livebilder...

Här är hela uppsättningen på mammas gullgrynet. Tyvärr drar modellen storlek 74 och kläderna är i storlek 80 men hon är så söt så man kan kanske förbise det.Skönt sen när hon kan modella stående. Kläderna vill inte riktigt komma till sin rätt när man kråmar sig på rygg :) 

FörklädesklänningDenna också från Ottobre 1/08 storlek 80, Gjord i Smultrontyg från loppis och med passpoaler i ett annat loppistyg. Tryckknappar på axlarna. Inget speciellt med denna heller, en del rynkningar och vändsytt foder i oket men annars ganska rakt fram.

Maya-blus till Maja

Detta mönster är från samma Ottobre tidning (1/08) som Susettebyxorna och är sydda i ett loppistyg kantat med smultrontyget som användes till bältet på byxorna.Krångligaste med denna var knapparna och knapphålen. Nästa gång blir det tryckknappar :)

Susette byxor

Sydde dessa av ett mönster i Ottobre 1/08 och pga av Majas klädförråd är ordentligt överfyllt så sydde ajg dessa i storlek 80. Borde passa fint till sommaren.Tyget är från Ikea och tyget till bältet är från fyndade sittdynsöverdrag från loppis. Blev kär i dessa smultron vid första ögonkastet :)

Inget speciellt med dessa, lite kul med besparingar och bälteshällor+ bälte förståss.

Från blus till body

Det var en 1 euros blus på Emmaus, och det blev en Body till Maja. På denna gjorde jag ett uggelögetryck på tygtryckskursen och igår kväll fick jag äntligen tryckknapparna fastslagna.Glömde bort att ta en före bild innan jag redan hade hunnit klippa i den....Den är i storlek 80, så senare framåt våren skall den nog passa på lilltösen.

Mönster från Ottobre, sydd på overlocken + kantbanden med tvillingnål.

ännu mera tryckt

Här tryckte jag på gubbens t-skjorta. Han är en liten Linux fantast (dataoperativsystem) och fixade en tux åt honom. är nästan mest nöjd med denna. Ritad på frihand med inspiration av bilden jag applicerade på hans väska.Skrikgrönt tyg från ikea som fick svarta svalor. Ge gärna tips vad jag kan göra av detta. Har hjärnstillestånd.Mellanbrun trikå med nytrykta ormbunkar som jag tänkte sy en tunika åt mej själv av. (he,he som om jag någonsin skulle komma till skott med det. Men fantisera kan man ju.)


mera tryck.....Detta skall bli en body till Maja, den är halvsydd i syrummet som bäst. Kanske den blir klar ikväll efter hem och skola mötet.

Tygtryckskurs i helgen

Var på en tygtryckskurs i helgen och det var kul. Lärde mej väl inte så mycket nytt, men fick goda ideer och det blev faktiskt av att lära sig någonting.

klippte ut delarna till en tröja åt  Robin och Stina och ritade på frihand en dödskalle som jag tryckte på. trycket är väl ok men eftersom jag klippte till en storlek större än vad det nu har (140 och 130) så  sitter tröjorna som potatissäckar på dem.Usch vilken ful grimas. jag lovar att han på riktigt är jättesöt :)Så här såg de ut innan jag sydde ihop dem. Det här är väl också syskonmatching.Observera att Stina tappat en tand i helgen. Tredje totalt

Kjol med volang

Småflickor behöver ju absolut inte kjol, men ganska gulligt är et ju i alla fall. Och snabbt går det.Eget mönster, inte helt nöjd, men för att vara första försöket är det helt ok. Allt sytt på overlocken. tyg från gömmorna.

 efter 10 bilder med slutna ögon, får ni nöja er med denna live bild

Finklänning...

i ett mindre fint tyg.... Tänkte prova kalasklänningsmönstret från Baby Cool och ville inte "offra" ett fint tyg på ett okänt mönster. Stod att storleken var 74/80 så eftersom min lilla skrutta passar bäst i 74:or lämnade jag bort sömsmånen. ÄNdå blev den enorm! hon kan säkert ha den när hon fyller 1år (nu är hon 5 månader).  Tygerna är två gamla dynvar från emmaus. Själva sömnaden gick bra och jag tycker att det blev en söt sommarklänning. men storleken måste justeras till nästa försök.

Dokumentförstörarevill någon anställa??  Dokumentförstörare på hjul. Söker själv reda på papper som skall "flisas"

Kalaskjol


Pga att Stina växte ur alla sina byxor och därmed alla sina kjolar blev det lite kris när hon blev bjuden på 2 barnkalas till sina lekiskamrater. Jag satte mej och snabb fixade ett mönster och sydde ihop en rosa kjol med hjärtan och mörkrosa mudd i midjan. Snabbt ,snyggt och skönt.Dock måste jag göra om mitt mönster för den blev för lång och så vill jag ha mera vidd i nedre kanten.

sydde varsin presentväska åt födelsedagsbarnen i Ikeas röda flodhästtyg. Men glömde förståss att fota.

Idag har jag dessutom sytt 6 dynfodral åt min väninna, men fotade inte dom heller

Födelsedags presenter

Nästa vecka fyller mannens brorson 1 år och har sytt åt honom ett set med muddbyxor och collagerock/jumperByxorna är av svart collage och mudd i midjan. Som enda prydnad har de fickor fram, så att de skall vara lätta att kombinera med annat. eget mönster tyg från huuto.net. stolek 86, vet ine om han är så stor ännu men han växer väl :)jumpern är av samma svarta collage och det gröna har jag ärvt av min mor. Denna också eget mönster och storlek 86. Hoppas att den faller mamma i smaken.

RSS 2.0