Tunika till Maja

Sydde en likadan som den rosa/vitrandiga. Detta tyg har legat till sig i skåpet en tid, köpt från www.huuto.net och var ursprungligen tänkt till leggings. Det gör sig absolut bättre så här. storlek 86, mönster Ottobre.Närbild på tyget.


tygblöjor

Leenas minsta pojke har växt ur sina tygblöjor, så här är en prov modell, ingen skönsömmnad precis, men användbart. Dessa är menade att användas med yllebyxor. utsidan är collagetyg och insidan flanell. "imuna" (extrasugen?) är 4-7 lager flanell.  Skönt att få småbitar slut använda och bort från skåpet, om dessa passar så blir det flera lite nättare sen. Mönster från suuri käsityölehti.
Ny rock åt Stina

Mönster från suuri käsityö, tyget en duk från hemtex, fodret är ljusrosa fleece, knappar från emmaus. Syns inte så bra, men den har skärningssömmar både på ärmarna och framstyckena och knäppnings-tamp på kragen. Jag älskar den här modellen, finns risk att det blir en till...... :) jo och storlek 134 cl. 

tunika till mej....

Efter lite omformning av mönstret blev resultatet detta, måste erkänna att jag är jättenöjd! blir snyggt när man satsar på lite detaljer, här är okena dubbla för en snyggare halslinning. Dock skulle jag behöva en maskin som kan sy rullfåll, försökte med tät sicsac men det blev inte bra. Duger för mej. Totalkostnad för denna rätt så nära 1€, båda tygerna från kirppis.


Rostis goes retro......

Gillade kukkopilli blusen så mycket att jag ville göra en till, ögonen föll på dessa tyger och det blev lite retrostuk över det hela. kamknappar bak.

enda ändringen är gummiband i ärmsluten, gillade inte riktigt fladdrigheten i dem :), om det inte är bättre så tar jag bort dem.

har skickat hemligt byte paketet idag, hoppas det kommer fram med alla flygproblem.

tapet

kolla vilken fin tapet de har i vardagsrummet.

http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/portal/eo/realties/common/public/search/item/item_images_dialog.jsp?portal=eo&item_id=41.1348597

återvinning

En vuxen jumper och jeanskjol blev en trikåjumper och frillklänning åt Maja, skitsöt om jag får säga det självFramifrån (muddarna i ärmarna är vinda och sneda, men det är orgimalmuddarna så det är inte jag som sytt snett....)Och bakifrån

Ny mössa....

Hittade en söt mössmodell på nätet, dock var den för nyfödda, men jag tänkte att det nog går bra att förstora. Pyttsan..... fick slutligen rita om hela mönstret så den skulle sitta bra på och täcka det den skulle. först är prototyp 1, för grund.efter korrigering blev jag nöjd och detta är fisens nya lekismössaSen fick lilla Linus nummer 2, dock har han mindre huvud än Maja fast de är lika gamla, så den är lite stor.

dock outfit

en snabb och på frihand utlippt outfit till dockan.....


ett tungt UFO har blivit ett FO

Änligen är denna trenchcoat klar,för första gången jag är supernöjd med Ottobres enorma storlekar. Det är ca 1½ år sen jag började detta projekt, och det mesta som blir liggandes blir på sybordet eller på strykbrädan och ligga tills det blir färdigt, detta ufo har tom gömts i farstuskåpet bland ytterkläderna. Men nu passar den, så det var ju ingen panik =)Stilig unge, idag rök hennes hår, frissan kapade nästan 30 cm, ändå är det hur mycket som helst kvar....

en till gravid blus

Leena fick en till gravidblus, denna gång med en islandshäst på bröstet, applikationen är hittad på nätet och av svart trikå, blusen är av någon slags syntettrikå utan stretch inropad på www.huuto.net nån gång i tiden, kantad med svart mudd. Storlek 46.

det som är kul med vuxenkläder är att det äntligen syns i tygskåpet att man syr, snart ryms kanske alla tyger in dit.....  världens finaste PIF!!

Igår fick jag en så otroligt fin pif i postlådan.
tusen tack libe stickar och syr Den har redan hunnit till skolan med mellandottern,  
Barnen har spelat det säkert 200 gånger och minstingen har gosat med hönorna och stulit äggen när de större spelar. Underbar!!!gubb-t-skirt

Av det blåa flodhäst tyget blev det en t-skirt åt gubben, ser stor och lång ut nu, men efter två varv i torktumlaren kommer den att passa perfekt. idag gick det inte att få bilden rätt väg tyvärr.....


RSS 2.0