PIF!!!!

Har en tid kännt mej lite sugen på att gå med i en ny omgång PIF så råkade jag på en ledig plats hos Carolines pyssel och kommer att få en grej av henne inom ett år, alltså måste jag...

...PAY IT FORWARD

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise!

The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."


Gör såhär:
1. Lämna en kommentar under detta inlägg. Maila mig din adress på rostismail@gmail.com . De tre första kommentanterna är med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar.
2. Kopiera texten ovan och lägg ut på din blogg, där du lovar att göra detsamma!

Julbestyr!

det blir lite tyst här på bloggen emellanåt, beror på att det mesta som fixas nu hamnar i säcken :)

hissgardin from hell!! (sorry Linda)Bläää säger jag och tyvärr måste jag laga en till ännu (nå inte är det kanske så farligt ändå, men allt som kunnat gå fel har gjort det.....)

hätta på bild

Tack vara Hanna o Jeppe på bonkelmini har vårt troll en till ljuvligt snygg hätta. Tusen tack!! den är i daglig användning.

ARG!!!

lite nytt..... saccosäckFyndade en gammal säckstol på emmaus för en sketen 2€, den var inte helt fräsch så en djupdykning i tyger som inte kan bli kläder, vips en brun konstfibertygbit, typ sammet men rätt så kort lugg och en likadan liten röd bit blev en saccodyna åt maja (innertyg i horribla 80-tals barngardiner i pastell) storlek 120*120 cm

tygtryckfick nya schabloner och bara måsta testa lite, blev tyg med metall-lila tassar på. konstaterade att jag inte äger någo enfärgade tyger över huvudtaget....

har också pysslat ihop två leksaker (eller åter testat) till hundar.såg att min räknare passerat 3000 besökare, synd att jag inte startade en när jag började blogga, skulle vara kul att veta hur många som tittat in totalt.

vill passa på att tacka för alla peppande kommentarer jag fått!!! keep them coming!!!

sländor i återanvändning


Två av mina urväxta toppar blev det två nya, ena är klar men den andra väntar ännu i symaskinen.

hätta

En hätta till Linus på hans ett års kalas, blev inte bra, sydde om den tre gånger och blev ändå inte bra.....


Gubbens farsdagspresent.

Min man har just gått från pc till Mac och jag firade honom med en mac-fleece. Fleecen fyndade jag på TL-Tukku, 3 meter för 10 euro, får se hur den beter sig efter några tvättar.


mera pyamasar, lite re do och lite tryck

Stinas Gamla pyamasBlev Majas nya pyamassmåbitar blevoch det sista av detta tyg blev också en pyamas åt Maja, fick nya shabloner igår så jag bara måste pröva lite, snyggt blev det inte, men jag fick lite nya ideer.


bild på hemlisbytet

Carolina som har bloggen krumelurpyssel var min hemliga vän i förra hemlisbytet. HÄR kan ni se hur fin hennes söta dotter blev i kappan jag skickade.

Svar till hemligt byte 2

1.    Hur många barn har du och vilken sort?

pojke 10 år och flickor 7 år och 1 år

2.    Huvud, kläder och fotstorlek på barnet/barnen?

Robin 56cm, 140 cl och 37
Stina 54cm, 128/130cl och 33
Maja 47cm, 86 cl och 21

3.    Vad har du själv för storlek på kläder och fötter?
fötter 42 och kläder enorma (kappahls stora storlekar 3xl)


4.    Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning?

sömnad medel, stickning, mitt emellan nybörjare och medel, virkning nybörjare

5.    Någon annan hobby eller stort intresse?

Mina djur, framförallt min häst, annars mest handarbete för tillfället.

6.    Vilken typ av tyg/garn föredrar du?

gillar absolut trikå med stretch, men egentligen det mesta, har ingen större 10 i topp lista på garn, gillar snygga garner och använder mest novitas strumpgarner.

7.    Är du allergisk mot något?

Nepp

8.    Vad är dina favoritfärger? Finns det några färger du absolut inte gillar?

Grön, orange, rosa, svart är väl i topp, men gillar alla starka färger.

9.    Vad läser du för typ av böcker?

om jag någongång hinner läsa är det harleqin romaner som gäller.


10. Prenumererar du på någon sy/sticktidning?

nej, men köper alla ottobrebarn tidningarna


11. Nytt eller second hand?

både och, men gillar inte urtvättat.


 12. Pojk/flick eller unisex?

pojk/flick


13. Vilka material gillar du eller ogillar du?

är inte så känslig.


14. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?

gummiband går alltid åt, jeansnitar eller strass (plastglitter till kläder) skulle vara kul


15. Skulle du vilja ha 1m tyg eller en poketbok i ditt hemlispaket?

gärna tyg

16. Är det något särskilt mönster du letar efter?

ett bra slimfit mönster på jeans till stora dottern.


Kreativa bytets kreativa del klar

Sydde klart min kreativa del av hemlisbytet, en julkorts hållande julgubbe. såå söt är han, får nog hänga framme tills julen.


Lite inredning

Sydde mysdynor till Majas rum, Robin fotade dem på vardagsrumsbordet.och far i huset försökte fånga lillfisen på bild i sin säng, som stina bäddat. Tyvärr är Maja snabbare än kameran.


systrarna bus.......
syskonmatchning!

Punkkjol i storlek 80 ungefär, tillklippt med ögonmått som hjälp. får väl matcha dem i morgon när vi skall till deras morfar på kaffe.


mini projekt...

Litet men behövligt. Fyllde nåldynan med ris som jag läst någonstans. nya nålar!10 års projekt


Min mamma började sticka denna baby tröja när robin var nyfödd, nu fyllde han just 10 år och idag sydde jag fast knapparna i den, imorgon skall Maja få ha den äntligen.....


Ny t-skjorta och livebild på rosy kjolen


små shoppatSmåshoppade i vår lokala garnbutik. Hittade "snodd-biet" och måste bara prova. Idag ville Stina lära sig och döm om min förvåning när tösen kämar på i timmar och tycker att det är kul. Imponerad!


flere kjolar

Först en bättre live bild på punk kjolen....sen har det blitt två till, men knäppningen är inte fixad ännu. Otroligt hur olika stil det blir med olika tyger fast mönstret är det samma.romantisk, en gammal gardinkappa, räckte på millimetern till denna kjol, gulliga rosor, "Rosy" design Lena Boije 1990, borås, står det på stadkanten.Gubbrutigt båda tygerna från Emmaus.

Punk-kjol på sovdagstösveckkjol i punktyg, mönster från ingelise 5/11 (som jag fick i hemlisbytet, tusen tack har länge letat efter ett sånt mönster)
med egen designat fastsättningssystem för större flexibilitet än en knapp. Kardborre, spänne och extra remmar (tygbitar, kommer inte på något bra namn på dem ljust nu.....) storlek 8 år, tyg konstfiber med tryck och glitter från huuto.net.

Tycker absolut att det är snyggt med nattlinnet under :)

elefantcollageHar fyndat en liten bit av detta på www.huuto.net, och funderat på vad det skall bli. Nu blev det en jumper åt Maja, men den blev tyvärr för smal i kroppen, så jag tror inte den blir så rysligt använd om inte jag fixar om den på något vis. Goda råd någon?

pyamas live

Hjälper inte med bättre kamera när modellen är snabb som blixten.......:)


2* t-skirt

Stina har växt så i sommar att alla t-skjortor blivit korta i kroppen, så hon går mest och visar magen, vilket jag inte gilar. nu har det blivit två nya och fler är utklippta och skall bli sydda snart. Mönstret är ottobres t-skjortsmönster strl 122 förlängt med ca 10 cm då de gärna får sitta åt under alla lager på vintern och inte lämna midjan bar. tygerna är från eurokangas i Salo.bommulls trikå med lyckrakonstmaterial med mycket strech. jättefint tyg, närbild


re do pyamas

Har rensat lite från Stinas klädskåp och en 120:ans pyamas blev en i storlek 86. Tyget var slitet och hade några små hål,  men det var så mjukt och skönt att det fick leva vidare ändå, det kostar ju inget, men blev sött.

från


till

HalloweendiskoVi hade ett Frankenstains monster ochOch en domedagsängel.
Här ser man också mej till vardags, men igår var vi på svärfars 60 års fest och då piffade jag upp mej första gången på LÄNGE (flera år sen sist) hade klänning på mej, det var 13 år sen sist......Förutom 60 års fest firade paret bakom min högra axel 40 års bröllopsdag, imponerande.

RSS 2.0