Hello kitty

detta var också ett ufo, min mamma virkade delarna och jag monterade den. Blev inte direkt nöjd medf ansiktet, liknar mer en mus än en katt :-)


fd ufo tryck

Ännu ett ufo som blivit färdigställt. Sen Februari när jag gick tygtryckarkursen, har denna kass legat och väntat på tryck. Igår hittade jag en bild jag ville använda (är ett tryck från ett tyg jag sett på någon numera bortglömd blogg) och ett antal timmar senare (tar tid då det måste torka emellan)  blev detta resultatet.



Nästa gång skippar jag att göra blommorna på frihand och fixar en schablom.

Elefanttygfynd

var in på en loppis här i stan och hittade 2* 150cm av detta tyg. Har varit en gardin i ett väldigt litet fönster. Vad skall jag göra med det? för korta för gardiner, för korta för att bli lakan och för mycker för att sy klänningar av :-), elefanterna är ungefär 10 cm höga. Kanske någon skulle vilja byta en bit? Jättesöta är dom i alla fall :-)





Såg just att detta var inlägg nr 100 sen jag började blogga i November!!

Gubbfleece

Äntligen fick jag makens fleece sydd då det tog 6 veckor för mitt tyg från www.tyger.se att komma (gjorde ju en paniklösning tidigare av ikeafiltar då han skulle upp till Vuokatti och  skida och behövda en ny.)  Så detta är också ett ufo, fast det inte hade blivit påbörjat egentligen. Fleecen är ljuvligt äppelgrön med ränder i rött. Dragkeden är från Tygmagasinet.



Maken såg så trött ut att jag måste kapa av huvudet av honom.

Brödkorg

korgen köpte jag från Tiimari för en tid sen, skulle sy ett "tygfodral" till den, men det bara blev ogjort. Nu är det entligen fixat, men skall vara noggrannare nästa gång, nu får det dock duga för tillfället.


f.d. ufo, på sätt och vis....

Detta är egenteligen inget ufo, men Majas favoritbyxor blev för korta och jag skulle rita av dem och sy nya längre. Äntligen fick jag det gjort och nu provsydde jag ett par meddetsamma för att se om de passar. Dessa skall också provas när middagsluren är över. Strolek ca 80cl  det röda är mitt färgade collagetyg och mudden är fyndat på nätet. måste väl erkänna att de inte blev vackra, men om mönstret blev bra skal vi fixa ett par snyggare också.


ufo no more...

Ännu ett avbetat ufo, den här har egentligen varit klar i flera månader men jag ville inte ha silverfärgade tryckknappar på snedslån, men nu gav jag upp och klämde dit dem. Tyget är budat från www.huuto.fi  och är ett quiltat bommullstyg. Vad skall jag nu kalla detta? tunn jacka? storlek 74, eget mönster. Måste prova om den ens passar bara fröken är klar med sin dagslur.



ännu ett avslutat projekt


Min far gav mej en liten vink om att hans stickasockor började bli slitna, så nu när han fyller nästa vecka så skall han få ett par nya.  Skönt att få dem klara i tid och slippa ha dem flåsande i nacken :-), ett steg närmare roliga projekt, men ännu ligger där några tefat och väntar på mej.....


följande ufo (not any more)


Ännu ett ufo avverkat, skönt.  När jag såg detta tyg i fönstret på Eurokangas i Salo visste jag att jag ville göra min nya skötväska av detta tyg. Började klippa och mäta och konstaterade att om jag vill ha med hela trädet så blir väskan för stor. Det slutade med att jag "gömde" den i ena hyllan och "glömde bort " den. Tyvärr hittade jag den igen när jag hållit på att flytta syhörnan min. Eftersom jag bestämde mej i helgen att inget nytt före allt halvgjort är klart så tog jag mej i kragen ikväll och fixade en enkel "handelskass" med en enklel låsning, fodrad med marinblå lakansväv. 


inget syrelaterat

gå gärna in och se på emelieighana, väldigt rörande.

nästan färdigt


Nu är min syflytt nästan klar. Imorgon borde jag få det sista på plats och sen skall jag bjud apå lite bilder :)

ikväll kunde jag dock inte låta maskinerna vara mera utan tvingade mej att göra undan en del som blivit liggande (ufon??)

Lappa svägerskans mysbyxor
fixat kilar i midjan på robins camobyxor, då de blev onödigt spända
gjort kortbyxor/cykelbyxor av ett par leggings med hål på knä
sytt muddar i ett par dockbyxor som Stina började sy på för rätt så länge sen
och kantat en hklapp som varit utklippt i några månader. inte snyggt men duger här hemma.



Känns jätte skönt att ha det undan. nu finns det bara 2 halvfärdiga projekt kvar att göra.

Nytt "syrum"

Nu måste Maja få eget rum att sova i så att hon inte håller storasyster vaken på nätterna.  Men det innebär tyvärr att jag hamnar fly mitt syrum. Hela söndagen har jag tömt, rett,städat och planerat för att få det hela att gå ihop. Nu har jag mitt bors och symaskinerna i vardagsrummet. men alla tyger och mönsterböcker/tidningar och sånt får ännu husera i fd syrummet/numera Majas rum. Återkommer med bilder.

Känns konstigt att inte ha rastar symaskinerna på TVÅ dagar, månne re har rostat igen :)

Pricktunika


Gillade den blåa tunikan så mycket att jag vågade sätta saxen i denna ljuvliga hilcotricå, köpte den för en tid sen men har suttit och pantat på den då jag inte velat slösa på det. Kantade med beige mudd från ett bortglömt ställe :) Denna skal absolut bäras med jeans. storlek 128 på bredden och 140 på längden.

jippii fixade just min första länk!!! det går framåt!!


Dagens Emmausfynd

Här på Emmaus finns en liten knut som svämmar över med böcker, mappar och tidningar med sy,stick och virkmönster. har tittat lite ytligt tidigare men idag tog jag tag i projekt rota genom allting. Med hem följde:

komplett 12 häftes klipp och sykurs från 1949 för en femma



Roliga mönstertryck (0,5€), ett häfte med mönster på mjukisdjur (0,2€) och gynters bok nya barnkläder (är det vettiga mönster i den?) för 2€



jag stikar ju inte annat än sockor ibland, men dessa bara måste jag ta, 2 st stickat tidningar från 1957 och 1959 (1€)



Sen blev det en finskjorta till stortösen, en bunt dragkedar och ett sött bälte. Roligt att fynda utan att det gräver hål i plånboken.

Kommentarer

Tack för alla snälla kommentarer ni lämnar på min sida, det värmer i själ och hjärta :)

Nattlinne

Efter alla pyamasar ville jag pröva på ett nattlinne åt lillfisen min. Hon har det på som bäst så imorgon vet jag om den funkar på henne. JAg blir glad bara jag ser trikån som jag budat på www.huuto.fi  har samma tyg på vit bakgrund också. Kanske Storasyster får ett nattlinne av det :-)




Cilla-klänning

Denna klänningsmodell har synts lite nu och då på flera sybloggar (Ottobre), gillar modellen och äntligen har jag själv kommit till skott och förverkligat den. Använde det som blev kvar efter Stinas tunika (nu är tyget slut) ,knappar från min mammas gömmor och band från www.kangastukku.fi . Gillar den massor sitter bra på och är mjuk och skön.







Töserna tillsammans. (väldigt viktigt att berätta åt alla att de hade likadana kläder på :-) )


Tunika

Såg denna Nansotrikå på nätet och det väckte ett underligt habegär i mej. Först blev det en Tunika åt Stina (128 på bredden och 140 på längden (Mönster från senaste ottobre) Nöjd för den sitter verkligen snyggt på (skulle kunnat vara lite snävare ännu, men hon växer väl). Matchade med mörkblå mudd  som piggade upp ordentligt.
 




snygga prickar!!

Mammas ballerina

Eftersom hon redan hade "sliverleggings" och ballerinakjol så bara måste hon få en ballerinadräckt också (och eftersom hon har vattkoppor så ville väl mamma trösta lite också) Blev alltså en silverdräkt för att matcha leggingsarna. Hon har haft dem på tre dagar i sträck nu, får smyga dem i tvättmaskinen när hon går och sova i kväll. 



Stina påstår att det är en body utan knäppning i grenen.

Tyllkjol



tre meter "tyll" från Ikea klyvs på mitten och sys ihop till en ring. Sy i rynktrådar och rynka så de passar på midjemudden. Overlocka ihop delarna. Klart!! KAn meddela att stina ÄLSKAR den.

3* leggings

Gråsilvriga åt Stina (128) och blåa med ränder + nyfärgade röda med lila stjärnor (74 bredd och 80 längd) åt Maja. Stinas sitter bra men Majas ser ut som pyamasbyxor på. Lång och smal tösabit.


Apskinn

Sonen börjar nog tycka att det är orättvist att bara småsystrarna får nya kläder, så han hittade ett teddytyg i mitt syrum och ville ha något sytt av det.  det fick bli ett svart apskinn med ärtgrön kantning. mönster från Ottobre.


Pyamas tryck

Lovade ju att fixa ett tryck på Majas snuttpyamas och jag ville gärna pröva på tigern. Söt blev den min gröna tiger.


Mycket nytt..... (av gammalt)

Denna kappa fick jag av en dam som inte hade någon användning för den mera och eftersom den var ganska blaskig ifägen ville jag prova på att färga den. Ville ha rosa men det fanns förståss inte så jag köpte cherry red. dock var kappan av 30% bommull och 70% polyester (som inte kan färgas) med resultatet gammelrosa. Blev faktiskt jätte nöjd med den. Kastade med lite andra tyger som jag visste att inte skulle bli använda så som de var.

Tygerna före:



Och efter



Av kappa sydde jag en vinterhalare åt Maja. Gord efter ett mönster ut Ottobre som visade sig vara jättekonstigt så jag har gjort om allt utom halsöppningen och den är jag mest missnöjd med.



Fin blev den. synd att säsongen börjar vara över så den blir inte så mycket använd.

- sydde över dragkeden när jag sydde ihop grensömmen och kraschade overlocken. Syreparatören  gav en vink om att det skulle bli dyrt, men han fixade det slutligen på samma taxa som en vanlig genomgång (puuuh!!)

PS. Nu har Maja också fått prickar på kroppen. vem misstänker vattkoppor? DS.

Bloggning får lite vänta.....

Jag har sytt "massor ", förstört min overlock, fått den reparerad och sen sytt ännu mera sen jag bloggat sist, MEN ioch med att gubben varit  i Lappland  hela från Söndagen och han tog min kamera med sig och lilla Maja 6 mån (redan) har rossel i bröstet och feber, äter inte, sover inte och är inte direkt glad när hon är vaken + att Stina fått vattkoppor och börjar bli rejält trött och lessen så får jag vänta med bilder tills förstärkningen kommer hem på Lördagsnatten.

Men det är på kommande!

Retro Elefant skor

Se så fina skor vi har nuförtiden, Tusen tack Retro Elefant......



Minnie mus...

hittade detta ljuvliga (80-tals stuk) collage tyget på www.huuto.net och hade turen att buda hem det. Blir lite nostalgisk när jag ser det . Maja fick en jumper i storlek 80 och matchande byxor i samma storlek. Den rosa collagen är beställt från nätet, minns inte nu vilken butik. mudden fynd från mammas gömmor och dragked från tygmagasinet.  Egna mönster (samma som jag sydde kläder av åt Robin för snart 10 år sen.)






Och så lite syskon matchning....

Synd att det rosa tyget tog slut, så det blev inga byxor åt Stina, annars skulle de ha kunnat matcha helt och hållet.....



Eget mönster och tygen är de samma som ovan. strl 134

Fleecejumper till gubben

Så här glad blir man när frugan syr en fin jumper åt man :)



Beställd tyger från www.tyg.se  men de hann inte fram i tid (hur länge skall det ta egentligen??) Maken skall upp till Vuokatti på rehabilitering via jobbet och ville ha en ny Fleece i fall dit blev väldigt kallt. Fick bli en nödlösning med två Ikeafleecefiltar istället för mitt beställda äppelgröna flece.

Mönstret är avritat av hans favorit (som har hängt med i över 10 år redan, still going strong)

Tråkigt med denna är den usla kvaliteten på tyget och att det blev lite bubbligt mellan de svarta och vita bitarna.

Snuttis....

Här är bild på pyamasskjortan som hör till de randiga byxorna i ett tidigare inlägg.  (jag bara måste lära mej länka)



mönstret är det samma som alla andra pyamasar, tycker själv att den blev ganska fin min "raff"

snuttpyamas....

Börjar kännas lite som upprepningar, ännu en snuttpyamas, tygerna är från marimekko stuvlådan och mudden från finnpiles utförsäljning  -99, mönster eget samma som tidigare men gjorde ett försök till tunika, blev helt bra, men blev lite för kort.

Färgerna är egenteligen ganska fula. Men det är ju en pyamas så ingen kommer att se den :) och snuttarna bara minskar!


från me&i till barntunika



Min syster köpte denna tunika på ett me&i party för en tid sen, hon gillade den inte och jag fick den för att göra någonting av den. Nu tog jag tag i det och förminskade den från M till 128 cl.



inte stor skillnad ;)

Var kul att improvisera. Konstaterade att det inte skilde så mycket på storlekarna, endast djupet på urringningen och ärmen fick lite mera rynk.

stickasockor åt Stina



Stickade efter eget huvud (vilket syns :)  ) skaften är stickade av Novitas jätti-raita och foten av bruna Novitas 7-bröder. 

Fyndade retrobodyn

Inget sytt i detta inlägg, men måste bara visa vilka fina bodyn jag hittade på Emmaus idag.  Den nedre bilden visar färgerna rätt, granna fina färger men modellen är helt ny för mej. Har aldrig sett dem med dragked fram. Måste prova dom på Maja i morgon och om de verkar bra, prova att fixa till ett mönster av dem. (ursäkta den dåliga bildkvaliteten)


RSS 2.0