hemlispaket

HÄR finns bilder på vad jag skickade åt Libe i hemlispaketet, (glömde bort att fota hela paketet innan jag skickade)

det sydda var en blus till libe och en väst till lilla pojken (usla bilder igen.... :( )

och idag fick jag en anonym kommentar om att mitt paket är försenat pga magsjuka. Stressa inte, krya på dej i lugn och ro, väntar med spänning! 

gubb t-skjorta

Oskarp bild, som inte visa så mycket. men lägger upp den ändå så jag minns att den inte blev riktigt bra :-), blev lite bred, nästa blir väl bättre. Mönster från sy kläder av mjuka tyger, storlek herr xl. Fick ju ränderna rätt välinpassade i alla fall (dock endast på ena ärmen :))man får också en skymt av mina tår ser jag.....

Disktrasor

tänkte bara som hastigast visa en liten del av vad jag sysslar med när jag sitter och ser på tv på kvällarna, disktrasor, stickar i diverse bommullsgarner fyndade från olika ställen. Kan inte förstå varför vi använde typ wettex och dylika då dessa är effektivare, hygieniskare, hållbarare, ekonomiska och miljövänligare på alla sätt och vis (och inte förglömma finare) två kom på bild, men har försökt bygga upp ett litet lager så det har blivit fler men de är redan i full användning.


Maja tröja

Svart trikå, ottobres bästa jumper mönster storlek 92, (lite stor ännu, men helt ok) tänkte att man kan ha mönstrade byxor till eller ha under klänningar.

 tävling hos Mysungar!

 Är med och tävlar om ett snyggt set hos Mysungar var med och vinn


Fleeceoverall

Eftersom Maja skall börja deltid på dagis 15 dagar i månaden, så fick jag ta mej i kragen och uppdatera hennes utekläder, konstaterade kallt att 80:ans yllebyxor inte värmde mycket mera än knäna på henne så jag bestämde mej för att sy en fleecehalare som hon kan ha under när hon är i Prästkragen, jag är supernöjd med kombinationen, lagom flickig med kontrast. Lammfleecen är från lokala tygbutiken, men har sett den på www.kangastukku.fi t ex. Köpte den åt Stina och sydde en fleecejumper åt henne för en lång tid sen, och den är tvättad otroligt många gånger och är fortfarande i superfint skick. det samma gäller det gröna i ärmarna som blev över när Gubben fick sin fleecejumper, otroligt fin kvalitet, mjuk och varm. Den gröna är köpt från www.tyger.se  . Mönster från boken sy kläder av mjuka tyger och storlek 2 år eftersom fröken är rätt så lång för sina 1½år.

 


Och vinnaren är.....

trumvirvel!!!!! spänningen stiger, min man kommer hem från jobbet och med oljiga händer petar han genom lotthögen för att dra namnet på vinnaren, som blev......


Lotta Mandelin!  Grattis!! Maila mej på rostismail@gmail.com och kom gärna med önskemål om färg, så syr jag upp vinstväskan åt dej så snabbt som Maja tillåter :)

Tävling!!

Firar 300 inlägg och 4000 besökare sen jag skaffade räknaren.

Den som vill vara med lämnar en kommentar och man får en extra om man länkar på sin blogg (meddela det i i din kommentar, så jag vet)

Vinsten kommer att vara en Betty väska (vinnaren får gärna komma med färg önskemål) 

tävlingen håller på tills tisdag 16.2 klockan 19.00 

Alla med!


Mysdress storlek 56

Vuxenstorlek alltså. Gubben gillar Top Gear, så jag bara måste fixa ett the Stig tryck åt honom.

 

Ser nu på bilderna att strykfixeringen lämant strykspår efter sig, skulle inte ha skadat att stryka hela dressen :) 


slutgörning på små garnnystan

Har en massa olika färgers smånystan av Novitas 7-bröder, först ut ett par mindre vackar sockor åt gubben, storlek 43.

 

Sen ett par mindre vackra vantar till Stina, mindre vackra i modellen också, stickade på fri hand...... Men tror att de värmer ändå :)


4000 besökare och 300 inlägg

synd att jag inte haft räknare sen början, men nu har den tickat över 4000 och mina inlägg har överskridit 300 samma vecka. Detta vill jag fira med en liten utlottning, kommer att sätta upp den under veckans lopp, så håll ögonen uppe.

2 års present till Anton

Detta set skall åka över till Åland för att förhoppningsvis pryda barnens kusin Anton som blir 2 år nästa vecka. Trikåjumper,lite lager på lager stuk, storlek 92, tygerna inropade på www.huuto.net, mönstret är ottobres t-skjorts mönster med många modifieringarVelourpants, storlek 86/92, fixvelour, det mörkblåa är randigt som manchester, mönster från sy av mjuka tyger boken.Hoppas att det gillas

Fotoram

har pysslat lite, blev en fotoram, första försöket, så det finns detaljer som kan förbättras. ritade en snabb bild för jag orkade inte söka upp något foto här nu mitt i natten. konstaterar kallt att teckna inte är min starka sida (fast teckning var det enda jag hade 10 i i skolan)hon se ut som miss piggys och chuckys barn eller nåt :)

Rymlig pyamas

Med betoning på rymlig, har länge tänkt sy en helpyamas åt Stina då hon är ett pyamasfreak, bläddrade i en suurikäsityö tidning från 2000, och hittade vad jag sökte. minsta storleken var 146/152 och Stina har 130. Tänkte dock att med muddar så skulle den nog vara rymlig och skön att sova i så jag iddes inte minska den utan sydde rakt av. Dock borde årtalet på tidningen fått varningslamporna att lysa då allting var rymligare förr..... Nåja, Stina älskar den och om jag syr en till så skall jag nog modifiera måtten något (eller ganska mycket)
Stickasockor

Nu skall alla små nystan med 7-bröder stickas slut,  så  nu kommer det troligen att dyka upp väldigt märkliga kombinationer här på bloggen framöver (om stickivern håller i sig :) ) först ut är gubbens nya, ville ha tån brun, men garnet räckte inte så därav denna "vackra" lösning. novitas 7-bröder garn, 2mm stickor och möster som mamma lärt mej.


PIF

Gick med i Libe stickar och syr:s PIF, så här har den som vill chansen att få en gåva av mej, eller varför inte av libe, jag var först så där kan finnas platser kvar.

"De tre första som lämnar en kommentar på detta inlägg kommer att få en handgjord gåva av mig. Jag vet inte vad presenten kommer att bli och jag kommer kanske inte att skicka den i morgon eller nästa vecka, men jag lovar att sända den inom 365 dagar. Det enda du behöver göra i gengäld är att "PIF":a, genom att lova samma sak på din blogg!"

RSS 2.0