piff-koll och firande

var just in och kollade hur min pif- situation ser ut, är med hos alvinea och libe syr och stickar,  och i dessa finns ännu plats för flere deltagare, såg att Mirre gått med i min pif, men inte lämnat kontaktuppgifter, om du läser detta så hör av dej via mail eller lämna en kommentar så jag vet hur jag får tag på dej.

igår fyllde jag 30 år, då var mor, far och mormor på plats, fick en fin och efterlängtad kewood-asisstent som gåva, tackar alla som var med på den, imorgon blir det lite vuxenparty och alla småfisar skall runt världen på övernattning, skall bli kul att äta gott, dricka gott, umgås med trevligt sällskap och inte behöva oroa sig för barnen. Ja och av min man fick jag ju coverpron, men den tjuvade jag ju åt mej i januari redan :)  

singoalla * 2

hittade ett mönster på nätet för två och en halv evighet sen, printade ut och satte det i min to-do hög och dit blev den. Nu när jag städade upp syhörnan hittade jag mönstret igen och skred till verket. Dock minns jag inte vilken storlek det var och det fanns inga instruktioner med heller så jag fick freestyla.

försök 1, blev för kort, annars gillade jag resultatet.tvåan blev en klänning, i ett tyg som jag beställt från hongkong.


tant-tunikor


på riktigt alltså, dags att börja banta :), två tunikor åt mej, sköna och mjuka, spänner inte och stramar inte = toppen!

Ser så trött ut, och är det också...... obs! påminner er om att kameran lägger på 20-30 kg!!

sen sydde jag 2 gravidjumprar åt min väninna:
frågor och svar till hemlisbytet

1. Hur många barn har du och vilken sort?
Tre barn, Robin 10 år och töserna Stina snart 8 och Maja 1½ år.

2. Huvud, kläder och fotstorlek på barnet/barnen?
Robin 56cm, 146 cl och 37
Stina 54cm, 130-134cl och 33
Maja 50cm, 86 cl och 23 (men hon har just nu skåpet fullt med 86:or, men 92 cl skriker i sin frånvaro :)

3. Vad har du själv för storlek på kläder och fötter?
fötter 42 och kläder enorma (kappahls stora storlekar 3xl)

4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning?
 sömnad medel, stickning, mitt emellan nybörjare och medel, virkning nybörjare

5. Någon annan hobby eller stort intresse?
Mina djur, framförallt min häst, annars mest handarbete för tillfället.

6. Vilken typ av tyg/garn föredrar du?
gillar absolut trikå med stretch, men egentligen det mesta, har ingen större 10 i topp lista på garn, gillar snygga garner och använder mest novitas strumpgarner

7. Är du allergisk mot något?
Nepp

8. Vad är dina favoritfärger? Finns det några färger du absolut inte gillar?
Grön, orange, rosa, svart, turkos och lila är väl i topp, men gillar alla starka färger. Gillar ej pasteller.
 
9. Vad läser du för typ av böcker?
inga alls just nu, men mina läsperioder innehåller skrämmande många harlequin romaner :)

10. Prenumererar du på någon sy/sticktidning?
Suuri käsityölehti, och så köper jag alla ottobren, gillar de svenska tidningarna och skulle gärna ha flera av dem, från 2005och framåt :)

11. Nytt eller second hand?
både och, dock inte urtvättat och blekt.

12. Pojk/flick eller unisex?
allt passar

13. Vilka material gillar du eller ogillar du?
gillar det mesta, skulle dock inte klä mina barn i plastpåsar men stretch är nice!

14. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?
träknappar saknas alltid, eller annars vackra knappar.

15. Skulle du vilja ha 1m tyg eller en pocketbok i ditt hemlispaket?
tyg... eller en harleqin roman.... överraska mej.

16. Är det något särskilt mönster du letar efter?
ett basic hängselklänningsmönster, gärna retrostuk (sån där som alla gör :) )

17. Bor du i hus eller lägenhet?
hus

18. Något tillbehör du behöver?
såg att mina pannunderlägg håller på att pulveriseras.....

19. Kaffe eller te?
ingendera.


gud vad jag avskyr att vara på bild....


men idag har ni den stora äran (?) att se mitt fagra nylle här på bloggen, sydde en graviditetsjumper åt en väninna, men tyckte den blev stor och provade den själv. Och den sitter fint, tyvärr så kommer jag att behålla denna själv.  Har letat en LÅNG tid efter ett jumpermönster till mej själv och äntligen hittade jag ett att utveckla.  Hoppas att de assymetriska hjärtanen skall förvilla bort en del valkar :)


(alla vet väl att kameran lägger på en 20-30 kg.....)

Fina bytesklänningen.

Så här glad blir man när mamma säger att vi inte skall gå ut, sötis...... Denna klänning fick jag i byte mot dinosaurieklänningen jag skickade åt LINDUS, på hennes sida ser du bild på klänningen in action.Den är helt enkelt underbart söt, Här är klänningen jag skickadesiirivästklänning från ottobre 1/09

Samarbete

måste bara visa hur fint jag och min ettriga dotter kan samarbeta ibland :).......

och tack till min käre make som tar så smickrande bilder på mej.... idag filmade han mej när jag tog en tupplur och var snäll nog att skicka det till min telefon, bevis för att jag snarkar påstår han  :)....... kul..... nä....

2 * Helpyamas

Hittade en bit stretchfrotte på Emmaus för en tid sen, och impulsköpte den.  Biten har legat till sig en tid men nu bestämde jag mej för att göra slut på den, den räkte till två helpyamasar åt Maja (inte så illa när den kostade 1€), en med ljusgrönt och en med ljuslila kantning. även här kamknappar. Ser ni hur iögonfallande kanpparna på den gröna skär sig, skickligt att hitta en så illa färgpassning, eller hur? :-) storlek 2 år och mönstret är från att sy i mjuka tyger boken, samma som jag använde till Majsens fleecehalare. den grönas ben blev bara overlockade, men det kan nog vara att den får mudd i bensluten ännu.....


prov av kukkopilli blus

Provade med ett gammalt lapptäckstyg, tunnt och skönt, kantad med snedslå från hemliga vårpaketet. kam-stjärnknappar bak. Mönstret är från ottobre 1/09. storlek 86. skall prova den på Maja och om den sitter bra på eventuellt göra en lite mer arbetad variant.

Tunika


Den ser sned ut, men det är bara en synvilla, den här blev jag jättenöjd med, hoppas den ser lika bra ut på. har använt min nya kamknappsmojäng idag, jättefint och jätte smidigt, söta knappar! storlek 86/92
prototyp

ville prova babuska-hängselklänningsmönstret, från ottobre, men ville inte ödsla något vackert tyg ifall proportionerna skule vara underliga (som de ibland tyvärr kan vara) så jagofftade en gammal ikeaduk till prototypen. Söt blev den, men får se hur den sitter på.

- genast när jag sytt på fram oket konstaterade jag att det blivit massor finare om det varit klippt på skrådd. Award!!!


Lilla obetydliga jag har fått min första award någonsin!!!! tänk att man kan bli såhär glad! Jag fick denna fina utmärkelse av Little Perky skickar den tillbaks till henne ochJag vill gärna skicka den vidare till många, men speciellt:

Hopsuli
tjohalia
lilla barn
F.A.E

Heimlaga


Kunde ha skickat den till många fler, men roligare att ge award åt specifika personer, man känner sig mer ärad om man får en award personligen, tycker jag.
Här är reglerna, frivillligt att skicka vidare (jag vet att det tar en del tid):
The sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire other in the blogworld.
The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or withhin your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link your nominees within your post.
4. Let them know they recieved this award by commenting their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this reward.

Hemligt byte "Vårtema"

här är bild av det underbara paketet jag fick, tusen tack Idis och jagpaketet innehöll två superfina förkläden till mina barn, en kass åt mej, krokuslökar, sömnadsmagasinet (som genast ökade på min vill göra lista :) ) ett jättesött vävt bommullstyg och nu märker jag att "godispåsen" saknas på bilden, den innehöll ett hello kitty kanin strykmärke, två tyg flugsvampmärken, symaskinsnålar, snörstoppar och snedslå.

ME LIKE!!!!

Manchesterleggings

nu när jag äntligen efter en veckas krångel kan lägga upp bilder igen vill jag visa leggingsarna jag sydde åt Stina. de är  i stretch manchester från TL-tukku i Salo. Enda nackdelen är att tyget fällde färg något förskräckligt när jag tvättade det, blev lite flammigt, men inte alls så som det ser ut på bilderna, kameran spelar spratt.Så här trött blir man när man tror att man kan skippa dagssömnen och är 1½ år gammal, däckar i soffan......


Aaarrgghh....

varför kan man inte lägga upp bilder på blogg.se?????

fina tyger

här är en för mej ny tygbutik, dock på finska http://www.tiritom.com/ välj kankaat högst upp till vänster

ansiktslyft åt soffan

hittade i stuvlådorna i Eurokangas detta vackra tyg i grönt och guld, har en tid sökt tyg till nya dynöverdrag, men inte egentligen ens vetat vad jag sökt efter, men när jag såg detta så visste jag genast :).  omlott med knapp.


RSS 2.0