tejp+paketpapper = handväska

Det var roligt att sitta och klippa och tejpa. Tll slut blev det en "handväska" kul men praktisk.... njää...närbild på låsningen. Titta riktigt noga, så ser du min paketpapper+tejp-knapp.Man skulle kunna sy in ett foder i tyg, men fickor och sånt. Får se om jag blir ivrig någon kväll.

En till solhatt

Jag bara älskar dessa solhattar, och måste bara ha flera olika så jag kan matcha Majas out-fiter :) här är en i Ikea-tyg, lite på grövre sidan, men så som de blåser och är mulet här, så skadar det inte.


Jag är sååå nöjd! Do re do

Hittade denna underbara topp på Emmaus för en tid sen, priset var 1€ och orginallapparna hängde fast ännu, alltså var den helt oanvänd. har blivit helt frälst på gult och den var dessutom underbart mjuk och skön. Tog Ottobres gratis linnemönster och klippte ut en klänning halvt på fihand. Av delen som blev kvar av toppens ryggstycke klippte jag ut två frilldelar som jag rynkade och sydde fast. Den blev så fin!! den här kan användas länge, nu som klänning och senare som tunika.tuttmonstret in action....min kamera är definitivt för lånsam för en idag elva månader gammal tös som springer lika snabbt som Micael Jordan. (heter han ens så?)blixt i ögonen.....Mammas och Pappas obäddade säng är ett av favorit ställena.

Idag kröp hon första gången själv upp i vardagsrums fåtöljen, hjälp snart kan hon ta sig upp överallt.

telefonväska

idag blidde det en hello kitty telefonväska åt Stina, eget mönster, allt sytt på min vanliga maskin.kul, men petgöra. 

Namnband

Jag har beställt namnbad från www.minanamnband.se!!!  Spännande! hoppas att de inte har så bråttom just nu så jag får dem snabbt.

livebildersyskonsamarbete?Re do klänning - tutorial

Efter att ha sett massor med inspirerande www.youtube.com inlägg om doredo så blev jag ivrig med att fixa ett eget re do projekt. Var och fyndade på rea i säästöpörssi denna klänning i storlek M (som ingen i detta hushåll har) för futtiga 2 euro. Knapparna var mera värda än det.(hade redan hunnit sprätta bort knapparna innan jag tog fotot)

klipp av från armhåla till armhåla.klipp också en remsa ca 3-4 cm bred till hängslar.vik ner den klippta kanten och sy ner denSy sedan smock i den övre delen, anpassa efter barnets storlek.sy ihop hängselbitarna med rätan vikt mot sig själv, så du får två rör.Tag en säkerhetsnål och trä på ett gummiband som ryms i kanalen och sedan fäster du den i änden på hängselkanalen.trä sedan in nålen i kanalen och dra den igenom sig själv.

fäst hängslarna på klänningens övre kant och dekorera ev. med en knapp eller något annat.imorgon får ni livebild, när stortösen orkat masa sig ur sängen......

nu har tösen stigit upp, dock är hon inte på modellhumör, så minerna och poserna är väl inte de bästa.....(och inte frisyren heller...)

Bebislinne

eller bebis och bebis, mammas stora flicka har hon blivit ju. linnet borde passa bra till kaninbyxorna i förra inlägget. Ni som följt min blogg har säkert märkt att jag är lite av en färgfegis, men idag bestämde jag mej för gult och åkte till och med in till stan för att få tag i gul mudd, sen om det passar eller inte är en helt annan fråga men jag blir glad när jag ser den. Ottobre gratismönster och hilcotrikå, lokal syaffärsmudd.


kanincamo

det blev ett par byxor åt Maja i kanincamotyget, klippte ut dem redan för länge sen men i och med att gården pockat på uppmärksamhet så blev de osydda. Nu är de dock klara och som någon kanske minns har jag vid flere tillfällen tidigare önskat/väntat på att Maja skall börja stå/gå så jag skulle kunna få finare livebilder på mina alster. Jag tar det tillbaka, nu önskar jag att hon skulle vara stilla så pass länge att kameran ens skulle hinna ställa in skärpan när man skall fota henne :-) (hon började faktiskt gå för ca 2 veckor sen, stapplande men ihärdigt. duktig tjej, som storasyster, hon började också gå vid 10 månader)nyvaken.....

lite för pösiga över rumpan men annars blev de helt ok

tråksytt....

har sytt gardiner och ett "köksdraperi". Tråkigt, ja men det är kul att man kan vara till hjäp.  Dessa flyttade in hos mosterMia och hon har fotat med mobilen.

Otroligt fina bilder för att vara från en mobilkamera. Men MIA har du inte strukit gardinerna och draperiet??? aja baja!

Ny väska och nya småpojkar

Sydde en väska i all hast kvällen (natten) före vi skulle iväg till borgbacken och åka karuseller. Gjord på frihand med rensning i stuvlådan.Svårt att få fram formen på den bara...och insidanI måndags flyttade det i 2 nya små pojkar till oss, Piff och Puff (2,5 år)Bilden är mörk då klockan var elva när jag tog den, Har ni sett så maffiga horn, och de är supersnälla med folk. Underbara, de får dock arbeta för sitt uppehälle, då våra åkrar håller på att växa igen med sly så blir deras uppgift att äta, äta och äta.  

PIF

Fick veta att min PIF kommit fram, tur att hon har bra slutledningsförmåga då jag inte ens kom mej för att skriva avsändare på paketet. Paketet innehöll ett lapptäcke att mysa med och ett löst och ledigt set (nattdräkt / sommarmjukisdräkt) att mysa i under täcket (senare i sommar när kvällarna börjar bli lite svalare igen.) Övre deler i settet såg jättebrett ut då det egenteligen är menat för vävt tyg och nu sydde jag enligt samma mönster i trikå. Hoppas att det funkar ändå. Satte med lite choklad också, jag älskar att fixa och ge bort paket.

Det finns ännu en plats kvar på min PIF!!! lämna ett meddelande så är du också med. (grrr... kan inte länka till det inlägget, men det är insatt 1 april så sök där.)

PIFen gick ju alltså till Räven och Räkan

Lapptäcke och fyra små pojkar

Nu har jag inga blåa småbitar mera, de blev till ett lapptäcke. Inte direkt supernoga, men det blev helt fint ändå. Och sömmnad skall ju vara kul, inte perfekt.Bengt (1 år) kom med på ett hörn. Denna har faktiskt min man hjälpt mej med, han var med och arrangerade bitarna och inhandlade "vadd" att sätta mellanHär är mina pojkar som bor i hagarna som skymtas i bakgrunden.Norton (2 år), Raimo (3 år) och Panda (1 år)

Dessa plus kissen är 4 av mina småpojkar :)

Beställda solhattar

Fick en beställning av en väninna i dag, på en -blå, nej grön solhatt, sån som Maja har. Fixade både en blå och en grön åt Linus (Majas pojkvän som synts rätt så ofta här på bloggen), så får hon välja eller se om hon vill ha båda.Det blåa tyget med Byggare Bob är Robins gamla gardin, det gröna var en dyna från ikea som jag slaktat för fyllningens och det snygga tygets skull. Fodret är en stuv jag fått av en annan väninna och kantbanden är från min mormor. Total återanvändning. (overlockens tråd hittade jag på emmaus)insidan är också söt.......Gillar Bob, han är så händig :)

Jättenöjd med dessa, me like! 

RSS 2.0