Vinn Yllesockor hos Heimlaga

Borde lära mej  att länka och sånt, skulle villa laga en lista med bloggar jag läser tex. Men lata jag orkar inte sätta in mej i hur man gör det..... Kanske jag skulle få gubben lurad till att ta reda på det??

I alla fall kan man vinna yllesockor hos Heimlaga länk (som jag hoppas fungerar) är:

http://heimlagasyblogg.blogspot.com/2009/01/heimlagasyblogg.blogspot.com/2009/01/vinn-heimlaga-yllesockor.html


Mjukisbyxor



Stina fick ett sjätte par byxor av en otroligt tjock, mjuk och skön velour jag budat på nätet. den är en så mörk fin ckoladfärg med underbar lyster. MEN töjer på alla bredder så den är en mardröm att sy i. Svart mudd i midjan och beige snöre från gömmorna. Mönster från ottobre (tror det var 06/08) blev bra tillslut, men var inte skoj att förverkliga. storlek 122.

Prickigt!!

Jag har länge gått och känt på detta prickiga tyg som var med i "Marimekkolådan" jag fyndade i höstas. Tycker det är så fint, men det var en så liten bit att jag inte velat klippa i det tidigare. Nu blev det en body  storlek 80 till Maja att ha på sommaren och vara lite fin i  :)





Mönstret är från Ottobre, har axelknäppning och tyget är Marimekkotrikå, kantad med samma trikå (har inte provat förut) då jag inte ville ha vit men inte heller hade röd mudd i passande färg.

+ gick så bra, inga problem ens med axelknäppningen.
- AV någon underlig anledning blev bakstyckets grendel lite sned, syns på bilden....

Retrostil

Har en tid tänkt sy muddbyxor åt Maja med hjärtan på knäna men det har dragit ut lite då hon egenteligen har mera kläder än hon hinner använda (tur att man fått ärva massor då vi gjort oss av med allt vi haft åt de större barnen) men så såg jag hängselbyxor i samma stil på amda designs blogg och bara måste "härmas" lite. Ritade ett eget mönster ungefär 74/80 av samma velour som jag använde till Stinas mjukisbyxor tidigare. applikatinerna är av ljusröd velour. Rosa muddväv runt hals och ärmhål.





Tygshopping med tur

Såg i helgens tidning att tygmagasinets butik i Hangö har slutförsäljning och bara kände att jag ville åka dit. Hade inte så stora förväntningar, men fyndade ordentligt.

Det blev:



Övre raden:
gråbeige velour  170*280cm
Duvblå ganska tjock trikå 120*175cm
roströd trikå 2 st 120*90cm
senapsgul trikå 170*90cm
Mörkgrå trikå 100*125cm
Mörkturkos/blå trikå 150*75cm

Andra raden är mudd:
mörk rosa 2 st 50*120cm
grön 150*50cm
ljus lila 150*50cm
blå 70*90cm
blekgrön 90*90cm
lila 100*115cm



teddytyger

blå 165*120cm
svart till vänster 165*160cm
svart till höger 165*120cm

och ett bommullstyg med "mussar" på 150*270cm

och allt detta till det facionabla priset av 20,50€  (ibland blir man glad)

stickasockor 2



Blev ett par stickasockor till Maja i storlek ca19/20 eller nåt, fjutiga är dom i allafall. Inhandlade på senaste Saloresan ett nystan med 7 bröders "jättiraita" (jätterand) Men det blir nog snyggare på storasysters sockskaft  än på dessa små. Tror att en mössa skulle bli snyggt av detta garn.

Födelsedagspresent

Skrev tidigare om en födelsedagspresent som jag sytt till en väninnas barn som fyllde 2 år förra veckan.



En Collage tunika med muminapplikation i velour på ( den var petig värre, och blev inte riktigt bra)



Och ett sommar set, bikiniöverdel + bikinitrosor med "puff" och en puffärmad t-skjorta i rosa rostrikå med lila muddkantband. Överdelen mest på skoj, men när jag hittade mönstret på ottobres hemsida måste jag bara prova, Allt i storlek 92. Hoppas att det passar och att det kommer till användning :).

Skötväska

Nu har jag fått skötväskan klar som nafsat mej i hälarna i några veckor, mest för att jag inte vetat hurdan modell jag ville ha. BLev inte riktigt nöjd, för fast jag använt stadiga tyger och fodra med vadd är den lite sladdrig. Vad brukar ni sätta emellan när ni syr väskor?







båda tygen är från Ikea, Dragkedarna är från en "avlivad" väska. Fodertyget var omöjligt att får rätt färg på, det är ett varmt lila tyg.

+ äntligen klart.
- den blev sladdrig, råd någon??

Senaste nytt

Nu har jag igen dragit ut på blogguppdateringen, det är nog insättning av foton som tar mest imot för mej.

Senast pysslat är:

 

Muddbyxor, jepp ett tredje par blev det också, svarta är utsidan och babyblått foder (är dock helt vändsydda så man kan använda dom vilket som) det är mycket roligare att sy något som verkligen behövs är att bara sy för skojs skull. Det svarta tyget med vita "gräs" på en gardin som min mamma ärvt av en väninna och jag ärvt av henne. Det blå med nallar  är en barngardin som jag fått av min väninna Leena (hon har doggen som jag sydde hundtäcket till), så dett blev väldigt billiga byxor.

+ gick snabbt att sy och dottern gillar

-  Det finns kanske flickigare tyger :)



In action!!



Sydde ett par jazzbyxor i ett stretchigt vävt blandtyg åt henne med när jag var på G. Har haft detta tyg i skåpet en tid och klämt på det ofta. Gillar mönstret och hur skönt detta tyg är, har ropat in det från huuto.net  någon gång och fick inte tag på mera. Nu är det slut och det känns trist på ett vis och tillika skönt att äntligen ha använt det, ingen blir ju gladar av att det ligger i skåpet.

Dessutom blev det ett par jeans i ett underbart mjukt stretchjeans tyg. Det är nästan lite för stretchigt. Pyntade upp dem med småbitar av det rosa blomtyget från jazzbyxorna och med ett blått/guldigt band som jag ropat in från samma försäljare som jeanstyget. Var nöjd med att gylfen äntligen börja löpa för mej :)

       


Har även stickat ett par sockor till sonen , helt basic, mönster som jag lärt mej av min mamma och en massa gamla garn som jag fått härifrån och därifrån. 



Dagens tygfynd från Emmaus,

ett gult påslakan med prästkragar, Ett dynvar och två gardinlängder (130 *220 cm) som jag blev kär i, gillar tyget men har inte en blek blå aning om vad jag skall göra med det. Totalt 6€.


Tygtryck

har åstadkommit mitt allra första tygtryck, blev överraskningsinbjuden till ett kalas och ville göra något själv så igår kväll plockade jag äntligen fra tryckfärgen och fixade till ett par älgar som blev pannlappar åt en jägare.



bliderna blev inte riktigt jämna i färgen men jag är nöjd ändå och hoppas att mottagaren också gillar dem. (de ser värre ut i blixtljuset än i verkligheten)

klockan är 6 på morgonen nu och jag har redan varit uppe ett par timmar med en liten tös som de senaste nätterna tyckt att det är överuppskattat att sova.  Var lite sur och steg upp med henne så gubben skulle få sova lite när han sen skall på jobb. Bytte hennes kläder och sätter henne i sittern, knäpper på tv:n, fixar igång en dvd med ritat för hon gillar att titta. Tänker smita in i syrummet för att sy den sista sömmen på pannlapparna medan hon är nöjd (tar ca 2 minuter) och när jag kommer till baka till henne så SOVER hon. Tack för det.



lite nytt..

Varför skall jag spara bloggmaterial på hög innan jag kommer mej för att lägga upp det? det skulle ju vara roligare med lite och ofta.

nyaste projekten har varit  en luciaklänning åt svärmor. De är ett gäng som alltid klär ut sig och träffas på nyårsafton och i år hade jag äran att få ha ett finger i det. Tyvärr tog jag aldrig någon bild på den men det var så enkelt som det kan bli. Två gamla lakan blev framstycke och bakstycke + två ärmar. lite kantband runt halsen och fållar. 


Efter jullovet blv det lite panik när dottern skulle till lekis på morgonen. Julgodis och julmat hade gjort så att inga byxor gick på mera. Fick sätta mej på kvällen och sy lite nya. Har sett på många bloggar att ni sytt fodrade muddbyxor. Jag har alltid förknippat muddbyxor med collagetyg  men tänkte nu slå slag i saken och prova på bommullsvarianten. först sydde jag ett provexemplar av tygfynd från Emmaus, en grönrutig bommullsblandning till utsidan och ett grönblommigt underlakan till foder.  Muddarna är en plommonlila stuv från Tygmagasinet.



  


Andra paret blev av "kanincamo" budat från huuto.net med foder av ett gammalt påslakan från emmaus.  Den rosa mudden är från Eurokangas i Salo.


  Sömnaden gick bra förutom att jag på något underligtvis lyckades böja en nål i overlocken när jag sydde i benmuddarna på kanincamobyxorna.  Hittills har de gillats av Stina, sitter löst och ledigt och går snabbt att få på och av. Tror bog att jag kommer att göra ett par till bara jag hittar något fint tyg (jag har ju så lite i gömmorna, så det behövs nog lite mera, eller hur?)


Måste bar visa hur det kan gå när man håller i kanten på filten och rullar runt, hon har just kommit in från att ha sovit i vagnen och är därför så ljuvligt rosig om kinderna.    






Har också sytt en del som skall bli födelsedagspresenter. (Om jag vågar ge dem) visar bilder bara jag har levererat eller bestämt mej för att inte ge dem......

Tusen tack för alla komentarer jag fått, ett hej redan är jätte kul att få och det känns så kul att någon vill titta på vad jag försöker knåpa ihop. (jag har hållit mitt löfte hittills med att bli aktvare med att kommentera :) )

Nu är helgerna just slut

Har blivit ganska lite sytt då vi varit  ovanligt sociala och hälsat på eller blivit på hälsade av många bekanta sista veckorna. Det är väldigt kul men tar ju upp den vanliga sytiden :)

Sydde ett lite mera komplicerat projekt sist, en manchesterkappa. Mönster från ottobre 6/2008 (rosy red manchesterkappa tror jag den hette)





var lite extra med vadd, foder, fickor osv. kul men tidskrävande.

Sen sydde jag som hastigast ihop lekaksförvaring åt dottern då julens skörd underligt nog krävde det. Var noggrann att jag skulle få flodhästarna rätt väg men glömde visst bort att de borde varit upp och ner för man ser ju bara den nervikta kanten.





Vårt nyårs gäng

RSS 2.0