Klänning/Linne

Tänkte sy nya gardiner till Köksfönstret också och vill absolut inte köpa något nytt när det redan svämmar över i tygskåpet. Sydde en "prototyp" som blev bra men ful, allt för vitt. Och eftersom gradiner är bajstråkiga att sy så satte jag upp de gamla tillbaka, kanske nästa år :-). Men sparsam som man är så sydde jag ett linne eller klänning, vad man nu kan kalla det åt Maja till sommaren. Sydde ihop kortändarna, klippte ut armhålen på frihand overlockade dem och gjorde en smal enkel fåll endast på overlocksömmens bredd, (kan bra kantas med snedslå, men jag hade så lite av mitt tyg framme så jag snålade lite) sen rynkade jag ihop fram och bak vid halsen till 13 cm och kantade med ca 60 cm snedslå så det räcker till att knyta med. Klar.



Ursäkta att den blev på sned. men datorn tillåter mig inte att vända den. Måste försöka på nytt i morgon.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jätte snygg..maja kommer att bli så söt med den i sommar :)

2009-04-04 @ 10:30:59
URL: http://tallmo.blogg.se/
Postat av: SiriR

Kjempesøt kjole, smart å sy det når det ikke ble bra som gardin!

2009-04-04 @ 11:12:24
URL: http://sirisdesign.blogspot.com
Postat av: Anonym

hmm..vart fan månne mitt svar kom som jag just skrev åt dej?!? nix du hade inte sagt att vi kommer att vara ute.men bra nu vet jag..är vi liksom hela kalaset eller bara en stund? Hur går städning/bakningen? vi har just varit 2h ute jätte skönt..nu skall jag fixa litefood.men vi ses imorgon

2009-04-05 @ 12:06:31
URL: http://tallmo.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej!



Ett par timmar tar det att göra en stol, två kanske, tror jag började vid 20.00 och så var den klar vid 22- tiden, men det var ju fotboll i stället för desperate housewives, så vad annat hade jag att göra...;-)

2009-04-08 @ 10:57:24
URL: http://myminiatureworld.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0