Valborgsmaskerad

Både sonen och stora dottern skall på maskerad i morgon, i skolan och lekis. Robin skall vara en gammal gubbe



och till Stina sydde jag en ko-dräkt.






Tunika


Sen blev det en velourtunika till Stina efter eget mönster. önskade storlek 130, men gissar att det blev en 150 ungefär :) nå, det blev en lös och ledig klänning till att börja med och Stina var nöjd. Rosa velour från www.huuto.net mudd från Hangö tygmagasins slutförsäljning. 


Våruppehåll....

Jag har varit lite trög vid mina maskiner och jag märker via bloglovin att det är fler än jag som har annat för sig nu när vårsolen lyser.

Lite sytt har det blivit ändå. Först sydde jag en penal till gubben när han skulle och skriva elbehörighetsprov.



Enkelts som få, två bitar, sy fast dragkeden mellan dem. lägg bitarna på varandra räta mot räta och sy ihop övriga sidor (kom ihåg att lämna dragkeden öppen) vänd genom öppningen. Klart. inget foder och annan finess. Enkel och funktionell. Jag använde svart manchester och en svart återanvänd dragked. Svart och lagom grabbig.

omlottspåse till vagnen

i och med att vår långis växte ur liggkassen till vagnen så blev det kallt på vår blåsiga terass, vad göra? jo improvisera och resultatet blev detta







Som ni se så sover man jätteskönt i den. Idag tog hon dagslursrekord, 3 timmar och 45 minuter, sen väckte jag henne. Det var nog den sköna sovpåsen :-)

Yttertyget är bävernylon, både den röda och den mönstrade är från huuto.net. Fodret är svart microfleece från www.tyger.se som stoppning har jag ett urbilligt täcke från Ikea (kostade 2,90€ om jag inte minns fel) Knytbanden är bommulls kantband (indianband) och se så smart jag var som satte vita band på den inre omlotten och svarta på den yttre. (vagnen är röd och svart)



Jag är jättenöjd!!! Och den blev stor (ligg måttet 105 * 45 cm), så hon kan ha den ännu i höst och nästa vinter.

live bild på kappan



Så här sött blev det :)

Tunika? singoalla?

Vad är egenteligen den rätta benämningen på detta plagg? Eget mönster med ursprung från ett t-skjortsmönster.   Den är sydd i en babyrosa velour  (tygmagasinet) och kantad med äppelgrön velour (www.tyger.se), applikationen gjord av samma tyger.  Storlek 74/80.

+ sockersöt
- ljusrosa velour + krypbarn= modern golvmopp med varenda ett hundhår, dammkorn och brödsmula fastklistrat

 


Jag har blivit utmanad!!

Jag har blivit utmanad av FiaS och antar utmaningen hedrad över att någon vill veta i fall jag har något tips att komma med :-).

Du som blir utmanad skall (denna text får kopieras):Tipsa om ett sömnadstillbehör, t.ex. tyger, saxar, snedslå, symaskiner, knappar, trådar, pressarfötter osv.. Det kan vara något som är mycket prisvärt, bra kvalitet eller något hjälptillbehör som du tycker är väldigt bra samt varför. Man får också gärna berätta var man får tag på saken. Har du mer än en sak som du vill berätta om så går det givetvis bra.
Sen kan ytterligare (om du vill) dela med dig ett tips när det gäller sömnad, ett praktiskt tips. Det behöver inte vara något avancerat (med massa bilder), bara ett litet tips.När du svarat på frågorna så skall du skicka vidare utmaningen till 4 stycken nya personer med sömnad som hobby. Du skall meddela personen att du utmanat denne samt länka till personens blogg.

Mitt tips är:

Hmmm....
Jag som använder mycket mönster från olika källor, böcker, tidningar, internet osv. även lånat från bibliotek och vänner  har lärt mej att skriva upp på en av mönsterdelarna tex. var det skall vara extra stadga, hur långt gummibandet/snedslån/mudden skall vara, hur mycket det skulle rynkas ihop och annan information så man slipper söka i ursprungskällan när man egentligen inte har lust att ödsla sytid.

Jag fäster också alla mina likadana knappar i varandra med tråd så man snabbt får en översikt om vilka valmöjligheter jag har då jag vet hur många knappar jag behöver.

Och det tips jag själv har mest nytta av är:
Tänk efter före!!!

inte så matnyttigt kanske, men det var det jag kom att tänka på just nu.

själv vill jag utmana Josefin design, Lilla P, Heimlaga och Linjams pysselblogg.

Hoppas att de inte blivit utmanade ännu.

Kappan är klar

Nu var den klar, fotad och nu till och med bloggad.





Yttertyget är vinröd manchester (smalspårig) och fodret är ett gammalt underlakan med nätta blommor. Kappan har inga underligheter mer än asymetrisk knäppning och Hello Kitty märket. Tyckte inte att fickor behövs då Maja sällan har någonting med sig. Kappan och byxorna är ca storlek 80 cl, gorda efter egna mönster Ärmarna och byxbuntarna kan vikas upp vid behov eller ner när tösen blir längre. Kul och Snabb att sy, kanske jag bjuder på en live bild senare :-)

Besöksräknaren....

 Jag har haft besöksräknare i 1 månad i dag, och den har räknat ihop 619 st (!!!!) besökare åt mej. Jättekul!!!  Tack för att ni kikar in och tack alla ni som lämnar små livstecken efter er.

Kappan är färdigsydd nu, men jag måste prova på modellen så jag vet vart knapparna skall, och hon är hos mormor just nu (troligtvis på väg hem redan). Vi hörs senare!!



Här är en bild på vår gris "GRYNET" som tyvärr inte finns mera.

Färgning igen.....

tog samma tyg som till den gröna färgningen (förutom hjärttyget) och kastade in i maskinen med burned orange, slutresulatet blev precis lika lyckat som med det gröna. Jag är så nöjd. Nu gäller det bara att sy någe fint av tygerna ännu.

före:



Efter:


Vårkläder till Maja

Efter att ha sett alla sybloggares underbara kappor och jackor på nätet kom jag på att Maja absolut behöver en hon också, och förståss med matchande Byxor till. Materialvalet blev smalspårig vinröd manchester och ett grönblommig underlakan till foder. Byxorna blev klara först, men orken tröt pga av den sena timmen så jackan/kappan får se dager förhoppningsvis i morgon.



Helt basic, resår i midjan och raka benslut.

Färgning

Hittade 5 meter ljuvlig trikå i Emmaus för 4€, mjuk och skön med söta små blommor på. Tyvärr med vitt botten så nattlinne var det jag tänkte på så där på raken. Nu har första halvan i sällskap av grå lyckra trikå och ett gammalt trikåtyg med hjärtan, som min mamma sytt pyamasar till mina stora barn av när de var små.



Blev jättenöjd med resultatet. Färgen hette "Amazon Green" men jag skulle nog säga olivgrönt.



Blev egentligen gladast över hjärttyget som jag trott att jag aldrig skulle komma att gilla då det var så skarpt i färgerna men nu är det ju jättefint. Pga blixten ser färgen kall ut, men den är varmt olivgrön på riktigt

Baggymössa


Jag har absolut inte gillat baggymössorna man ser på var och varannan blogg, men måste ha värmts upp till dem då jag nu till och med sytt en sån åt min dotter. Den är tunn, ofodrad och perfekt att ha under cykelhjälmen.





Den är gjord av en topp jag fyndat på Emmaus, och orginalfållen är kvar nertills. Fem minuters arbete, klippt på frihand

Påskhäxkläder


Jag fick snabbt, snabbt fixa lite påskhäxkläder åt Maja, en klänning och förkläde. Söt som socker blev hon.


En till "Cilla"klänning

Gjorde ju en likadan tidigare, Har gillat den otroligt mycke, så det blev en upprepning. Nu sydde jag den i ett rosa vitprickigt trikåtyg från Eurokangas.  knapparna är vita hjärtan från www.tyg.se och de röda hjärtarna är vä egenteligen till pyssel, så jag hoppas de inte färgar av sig. Jag är såååå nöjd med den här, riktigt min stil, Rosa och flickig.


Stina 7 år

Stina fyllde 7 år i måndags och lag fixade en Hello Kitty kaka att bjuda på i lekis, mitt första försök med sugar paste, men barnen gillade tyvärr inte sp. Men den var kul att göra :-)


Hej igen!!

Det har blivit några dagars paus då jag har börjat med ett mera tidskrävade projekt, som delvis gör att jag river mitt hår (har ni också märkt att Ottobres beskrivningar ibland inte stämmer= massor med sprättande), nåja ni får se när det blir färdigt.

Tidigare i veckan sydde jag ett par muddjeans åt Stina, passliga att ha i sandlådan i lekis. Dessa är även de redo av Dennis gamla jeans (tack igen, och tusen tack för alla ljuvliga leksaker Maja fick, hon har ca 19 bulor i huvudet för hon trillat när hon skall stå och köra den röda bilen)







Eget mönster, gamla jeans och fickor av Ikeatyg.

Maja och röda bilen


Hon har haft bråttom den senaste veckan, hon har börjat krypa, klättra, ställa sig upp mot saker och sätta sig upp vid saker..... pust, och hon är otroligt snabb.

Klänning/Linne

Tänkte sy nya gardiner till Köksfönstret också och vill absolut inte köpa något nytt när det redan svämmar över i tygskåpet. Sydde en "prototyp" som blev bra men ful, allt för vitt. Och eftersom gradiner är bajstråkiga att sy så satte jag upp de gamla tillbaka, kanske nästa år :-). Men sparsam som man är så sydde jag ett linne eller klänning, vad man nu kan kalla det åt Maja till sommaren. Sydde ihop kortändarna, klippte ut armhålen på frihand overlockade dem och gjorde en smal enkel fåll endast på overlocksömmens bredd, (kan bra kantas med snedslå, men jag hade så lite av mitt tyg framme så jag snålade lite) sen rynkade jag ihop fram och bak vid halsen till 13 cm och kantade med ca 60 cm snedslå så det räcker till att knyta med. Klar.



Ursäkta att den blev på sned. men datorn tillåter mig inte att vända den. Måste försöka på nytt i morgon.

Gardin = tråksömnad

Men fint blir det ju.....



Tyget är från Ikea. Jag måste stänga rullgardinen då solen lyser så att man inte kan fota. Lämnade den ganska kort så att solen kan titta in ordentligt. Denna sitter i Majas rum, och passar bra med väggarna som är varmt gula, fast de ser bleka ut på bilden.

Muddjeans med tryck

Nu har jag fixat mina första muddjeans, först ut var storpojken min, han AVSKYR jeans och är en riktig muddbyxpojke. Jag tog ett par gamla Levi's som jag fått av min systers sambo. Sprättade bort bakfickorna och klippte ut efter eget mönster. Bakfickorna förminskades och syddes fast igen. Snabbsydde en liten stjärna och BLUES på ena byxbenet (Han gillar ishockeylaget Espoon Blues), sydde ihop byxan och tryckte en ishockeyspelare fram på låret, och själv ville han ha en krabba på bakfickan. Sen valde han svarta muddar upptills och i benen. Klart.





Det blev mörka fläckar där som bakfickorna satt (och dessutom är de ojämna mot varandra, morr...) Men det syns inte när han har skjortan ner.


PIF

PAY IT FORWARD
"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Jag är med på en PIF som jag hittade på Krumitotts sida. Har sett detta fenomen på många bloggar, men aldrig varit med själv, så nu är det premiär!
Du som vill vara med, gör såhär:
1. Lämna en kommentar under detta inlägg. De tre första kommentanterna är med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar.
2. Kopiera texten ovan och lägg ut på din blogg, där du lovar att göra detsamma.

Hoppas att ni vill vara med!!

(texten direkt kapad av Krumitott)

För att det skall bli ett lite färggladare inlägg, sätter jag in en bild på Maja och hennes "boyfriend" Linus. Ett par riktiga sötnosar!


RSS 2.0