Keps/lippis

Sydde en lippis åt Stina, men tack vare Ottobres enorma storlekar, så nu är den i största laget åt mej till och med.  Enligt mönstret 56cm men nu gissar jag att det blev en 60:a ungefär. Nåja, det ar ju en provmodell så nästa gång får jag laga den utan sömnsmån.

Övertalade Maken att modella.
Solhattar

Känns lite som om det är solhattar på alla bloggar, men det är ju säsong förståss :-). Jag sydde på begäran en åt Stina av baby cools mönster (förstorat) hon valde tyg själv och fastnade för det blåa med hjärtan.det räckte inte helt till, så brättets insida fick skarvas med ett rosarutigt tyg.Maja fick också en, den skall matcha denna klänning som jag sytt tidigare, men då hade jag inte något solhattsmönster. Detta mönster är från ottobre men jag sydde fast knytsnören för fröken är otroligt snabb på att riva av sig huvudbonader.De andra 26 bilderna med halva huvuden, en  hand, halva rumpan osv skall ni slippa se, jisses hur man är snabb när man just och just är 9 månader


Muddjeans (igen)

Robin fick igen ett par muddjeans, dessa är också arvegods-vuxenjeans som blivit redoade. samma mönster som föregående, svart mudd och ett par peak-jeans.  Micmac lappen är från de förra jeansen.


Muddjeans med tryck

Till och med jag tycker jag ser muddjeans (nästan till leda) på alla bloggar, men de är ju bara super att leka i, tåliga och sköna att ha på. Till och  med Robin som avskyr jeans har gillat sina förra par så mycket att jag har sytt ett par till åt honom. Eget mönster och tyget från Moster Mias sambos gamla jeans, mudd från finnpiles slutförsäljning för 10 år sen. Trycket är egentligen en shablon som hör till en blowpen förpackning.
Loppisfynd

Idag tog jag en sväng förbi Emmaus och hittade lite smått och gott. Kläder till flickorna och denna alldeles underbara sovsäck, men vad i friden skall jag göra med den???? hundbädd? nåja, den är hel och fräsch och kostade 2,50€hittade också oanvända näsdukar med fina broderier.Sommarklänning

Här är projektet som matchar solmössan i förra inlägget. Sydd från samma duk (hemtex) och mönster från ottobre, storlek 80. Tyckte att den borde gå att färdigställa snabbt, men alla rynkningar gör att det tog längre tid än väntat. Dessutom har helgen spenderats mest utomhus så man har varit ganska slapp om kvällarna. Men jag är nöjd och den blev sockersöt, nu får vi bara vänta på sommarvärme.


Solhatt

Nu fick jag den "riktiga" solhatten sydd, fast jag gillar prototypen bra också. Denna har varit på hårdtest idag då Maja varit ute i nästan 9 timmar. Hon bara måste vara den snällaste ungen som finns, inte ens ett litet pirr på hela dagen. Annat är det på natten då hon ännu också vaknar minst 2 ggr och ibland oftare.

Tyget är en underbar duk från Hemtex, mönstret är från Ottobre. Har klippt ut ett annat projekt från den duken, och vad det är  får ni se här snart.

Och som kontrast mot alla mina suddiga bilder av halva huvuden, så är jag jätte nöjd med dessa. Det här är ungefär det bästa man kan få med vår kamera (Pentax Optio s7) Och som så många gånger förr, undrar jag för mej själv. -Hur kan jag och gubben ha fått så snygga ungar???

På begäran sätter jag in bilder på Maja och hennes "pojkvän" Linus från deras senaste date i Torsdags.

Man kan ha så kul med lådan till storasysters nya cykelhjälm.Nu ska du få en puss, vare sig du vill eller inte :)

saknad bild + linne hatt

såg just att bilden på klänningen och underklänningen tillsammans saknades, så här är lite ögongodis :)Har också sytt hatten söm hörde till, men rosorna saknas ännu.bilden blev lite sådär, dock bäst av 9 försök. Väldigt snabb 8 månaders, på dessa försök fick jag montera på hatten ca 31 gånger. Saken i munnen är en antenn av en "tunnellarv".

Linneklänning+ underklänning

Nu hoppas jag att ni alla har god fantasi och kan se hur fin denna klänning skulle vara utan krypschabbiga ärmar och hela morsdagsrace-skrynklet. Klänningen är sydd i rosa linne från www.tyger.se , mönster från Ottobre 01/05 det var egentligen en tunika så jaj förlängde den lite (80 på bredden och 86 på längden) dock borde jag krympt den till en 68 på bredden då dottern är small och Ottobres modeller BREDA! Men en blev snygg ändå. Gissar att hon kan använda den som tunika när hon annars har storlek 92. rosorna är från en lokal sparhall, det blev så sött. 

Underklänninggen är från samma tidning och denna med förlängd 80cl, sydd av lakanstyg och ärvda spetsar.Så här fina tillsammans. Finns också mönster på matchande "hatt" som jag redan ritat av och klippt ut tyget, men eftersom dagarna bara rinner iväg så har jag inte hunnit sy den ännu. Rosetterna är lite sneda på bilden och eftersom Maja bara ville knyta upp dem så skall de sys fast när jag har tvättat och strukit klänningen.

solhatt

Premiär för solhatt för mej, mönster från senaste Ottobre, yttertyget är rester av en gardin och fodret ett gammalt lakan.
tycker dock att fyra delar till själva mössan gör den väldigt fyrkantig. Modellen åter väldigt snabb vilket syns på  bilderna. Maja gillar den inte och max tiden den hållits på hittills är ca 6 sekunder. Dock meddelade storasyster att hon absolut ville ha en likadan solhatt, till och med samma tyg.
Livebilder på shortsen/cykelbyxorna

Stora tösensoch lilla tösens, hon kommer inte tjäna pengar på modelljobb på länge än, för då måste man vara stilla ens 2 sekunder.

Min skickade PIF

Min första PIF skickade jag till Tjohalia syr,  Det blev en mjuk liten sköldpadda i velour och vävd bommull. Mönster från en bilaga till Suuri Käsityö tidning från förr. Den var kul att sy och jag skall nog fixa en åt Maja med, och vad hon tyckte kan ni läsa här.
Omklädd barnbilstol


(jag vet att man inte skall klä om bilstolar, men denna används inte till det ändamålet)

Sökte fram Robins snart 10 år gamla bilstol, som varit gömd på vinden en längre tid, överdraget var smutsigt och trasigt så jag kläde om den i ett Ikea-tyg.

(Jag hann förståss sprätta och tvätta överdraget innan jag kom på  att ta en före-bild.)Nu blev den så här fin!
PIF

idag satte jag ett litet paket på posten, så nu Tjohalia är det på G. Alla andra vill jag påminna om att jag fortfarande har två lediga platser på min PIF !!

BIlder på min skickade PIF kommer när mottagaren fått den.

leggings


Sydde leggings åt båda döttrarna i äppelgrön velour (från www.tyger.se)  bilderna är urusla, dassig färg och underligt formlösa. Egentligen är de härligt äppelgröna. Försöker fixa livebilder i morgon när de provas på. Egna mönster.  det är meningewn att de skall passa till velourtunikorna jag sytt lite tidigare.
RSS 2.0